“TRI” U SPLITSKOJ KNJIŽNICI

priredila: Nada Vučičić

Split/ Gradska knjižnica Marko Marulić – odjel Brodarica, otvara danas, 7. rujna u 18 sati,  izložbu tri autorice nazvanu „TRI“.

Izlažu: Barbara Borozan, Mirjana Berka i Nena Sanader.

Moderatorica otvaranja izložbe je Nada Vučičić.

Izložba se može posjetiti do 13. listopada 2020. godine.

O autoricama:

BARBARA BOROZAN

Autorica o sebi: – Rodila sam se u Splitu. Dišem. Ustrajno dišem. Ponekad padnem. Misao nadilazi smisao bivanja. Pitam se tko sam? Često slikam plavo. Razmazujem prstima plavo i letim. Dok letim dišem i živim. Slobodna. Tko sam? Ja sam nitko… i lipo mi je. 

.

MIRJANA BERKA

Rođena je 1953. godine u Šestanovcu. Završila je Višu medicinsku školu u Zagrebu, ing. medicinske radiologije. Uz ostale oblike kreativnog rada, najviše se bavi slikarstvom. Članica je: Udruga za širenje područja kulture i umjetnosti RADDAR i Umjetničko likovno – književne unije „Vlaho Bukovac“ u Splitu. Imala je 5 samostalnih izložbi 2016. i 2017. godine. Sudjelovala je na devet skupnih izložbi, a ovo je deseta.

NENA SANADER

Školovala se u Splitu za zanimanje medicinske sestre. Potom završava Višu upravnu školu. Osjećaj za likovnim svijetom prepoznaje u sebi od mladosti. Školu slikanja pohađa kod akademskih slikara Marina Baučića i Ivana Svaguše. Članica je Likovne udruge ”Emanuel Vidović”, čija je predsjednica za 2014. godinu. Članica je Likovne udruge „Krug“ iz Dugog Rata i Umjetničke skupine ARHE iz Splita. Imala je 4 samostalne izložbe. Izlagala je na skupnim izložbama Udruge te sa Hrvatskim saborom kulture.

 

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments