“NAPOLJE” U BIG GALERIJI

prilog: Ante Karačić

U Dortmundu djeluju četiri profesionalne umjetničke grupe. Ukupno je to oko 600 umjetnika.

U posljednjih deset godina su u Big galeriji redovno organizirane izložbe i to svaka udruga posebno i jedanput skupa. Uvijek su umjetnici odabirani na natjačaju tako da je od pristiglih nekoliko stotina izabirano njih  dvadesetak.

Ankica je do sada uspjevala da osam puta izbori ssudjelovanje na izlozbi u okviru svoje udruge BBK-Rurgebiet i dva puta na izložbi svih udruga.

Znači, deset puta je uspjela da se izbori u vrlo jakoj konkurenciji na području Dortmunda i okoline kojoj gravitira blizu 5 miliona stanovnika.

Big galerija je inače vrlo atraktivan prostor u Dortmundu. Nalazi se u podnožju zgrade Big osiguranja gdje je zaposleno oko 700 ljudi. Kada se doda da dnevno pored zaposlenih prođe barem jos 300 stranaka, može se reći da izložbu dnevno pogleda do tisuću ljudi.

Ovoga puta je tema zbog pandemije bila DRAUSSEN- hoću napolje.

Ankica je kao i u poslijednjih nekoliko godina uradila triptih, tri slike. Na prvoj sjedi na podu u zatvorenom prostoru. Na drugoj se mukotrpno diže još ne zna kuda će i na trećoj napokon napolju uspravljena gleda u nebo.

Ovoga je puta na izložbi bio ograničen broj posjetietlja, samo 80. Svi oni koji su došli, kasnije nisu mogli ući.

Kao i obično, bilo je  dosta Hrvata koji se zanimaju za umjetnost. A i zbog toga što barem 6 mjeseci nije bila organizirana ni jedna izložba.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments