NATJEČAJ ZA NAJBOLJU NEOBJAVLJENU DRAMU

Objavljen Natječaj za najbolji neobjavljeni dramski tekst na hrvatskom jeziku za mlade autore do 35 godina

Iz priopćenja Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH

„Zahvaljujući i ovom natječaju, zahvaljujući ljubavi prema hrvatskom jeziku, i naša zajednička domovina Hrvatska će uvijek biti s njima, gdje god da živjeli. I to je ono što je važno.“

Po prvi puta, Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru, u suradnji sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske, raspisalo je Natječaj za najbolji neobjavljeni dramski tekst na hrvatskom jeziku za mlade autore do 35 godina.

Cilj Natječaja JE unaprjeđenje hrvatske suvremene drame, povećanje mogućnosti profesionalnoga angažmana mladih autora/autorica, jačanje hrvatskoga zajedništva te očuvanje hrvatskoga jezika, kulture i identiteta.

Natječaj za najbolji neobjavljeni dramski tekst na hrvatskom jeziku za mlade autore do 35 godina otvoren je do 1. siječnja 2021. godine.

Autor/ica najboljeg dramskog teksta bit će proglašen/a laureatom „Nagrade za najbolji neobjavljeni dramski tekst na hrvatskom jeziku za mlade autore do 35 godina“ koja se sastoji od plakete i novčanog dijela nagrade. Plakete i novčane nagrade bit će dodijeljene i autorima/icama drugoplasiranog i trećeplasiranoga dramskog teksta.

Najbolji dramski tekst bit će praizveden u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru tijekom 2021. godine, a predstava uvrštena u redovni repertoar HNK Mostar.

Detaljnije o Natječaju na https://hrvatiizvanrh.gov.hr/

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments