NAŠA DRAGA SANJA

Jedna vijest „srušila“ nas je ovih dana s nogu. Književnica Sanja Pilić početkom srpnja primila je odlikovanje Red Danice hrvatske s likom Antuna Radića koje je dodjelio predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović.
Da je Sanja Pilić ovu nagradu zaslužila znali smo od prvog dana naše suradnje s njom. Kad smo ju zamolili rado je pristala na suradnju. Njene priče objavljene na „Hrvatskom glasu Berlin“ možete pročitati …ovdje.

Sanja Pilić odlikovanje je dobila zbog dugogodišnjeg rada na promicanju književnosti za djecu i mlade te osobitih zasluga u kulturi i prosvjeti. Do danas je objavila 25 knjiga za djecu, četiri zbirke priča za odrasle i tri zbirke pjesama.

Dobitnica je nagrade Grigor Vitez za knjige ‘O mamama sve najbolje’ (1990.) i ‘Sasvim sam popubertetio’ (2002.), nagrade Ivana Brlić-Mažuranić za knjige ‘Mrvice iz dnevnog boravka’ (1995.) i ‘Zafrkancije, zezancije, smijancije i ludancije’ (2001.) te nagrade ‘Mato Lovrak’ za knjigu ‘Što mi se to događa?’ (2007.).

Roman ‘Jesam li se zaljubila?’ izabran je na Časnu listu IBBY- ja za 2008. godinu. 2010. god. dobila je nagradu ‘Kiklop’ za roman za mlade ‘Hoću biti posebnaaaaa!’. Ujedno je dobitnica druge nagrade Večernjeg lista za kratku priču ‘Ah, ludnica’ 1981. godine i treće nagrade Večernjeg lista za priču ‘Muškarci mog života’ 2005. godine. Dobitnica je i druge nagrade za radioigru ‘O kome se to radi’ Radio Študenta i revije Literatura 1990. (Slovenija).

Ponosni smo na našu Sanju i od srca joj čestitamo i želimo još puno nagrada i priznanja. U svakom slučaju …najljepše je da je usprkos slavi ostala „naša draga Sanja“.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
12 years ago

Lijep pozdrav Sonja

Vi ste svoje odlikovanje dobili na principu rada i osebnih posebnih zalaganja a ne po nekoj previlegiji i podobnosti i to vidim da je pošteno u redu.Sa vašim osmjehom na licu vidim još po koju poetsku priču.

lp-jm

Josip Mayer
12 years ago

Draga Sonja Pilić

Lijepo vas je vidjeti uz prijedsjednika RH gospodina Ivo Josipović-a
Sljedi i moja iskrena čestitka svaka čast vi ste to zaslužili i nadamo se da ćete i dalje uz druge naše suradnice i suradnike kao i sa onima koji nam dolaze ostati i dalje u društvo sa nama.

A vama gospođo Sonja Breljak lijepi i ugodan godišnji odmor,ne sekirajte se previše, još ovih par dana uživajte Emil i preostali drže sve konce pa i vašega dok stignete.

lp-jm

sonja breljak
12 years ago

Urednica portala je na godišnjem odmoru. Ali …daj recite …kakva bi to urednica bila kad ne bi svakodnevno pratila što se na ovim stranama zbiva. A zbiva se …Bogu hvala! Kolega Cipar super uređuje, suradnici se javljaju …Josip, Marija, Rajko, željko …koja divota. Pa sad još i ova vijest o priznanju našoj dragoj Sanji Pilić. Draga, draga Sanja, iskrene čestitke! Ponosim se stranama i rubrikama našeg Hrvatskog Glasa Berlin na kojima ste nas počastili svojim pričama. Predivno. Čestitke!

Sonja Breljak