MARIJANIN DVORAC TAJNI

NAŠA NOVA SURADNICA: MARIJANA DOKOZA
Hrvatski Glas Berlin je bogatiji za još jednog suradnika …točnije rečeno …suradnicu.
Našim pjesnicima i književnicima, novinarima i spisateljima, pridružila se i Marijana Dokoza. Mlada pjesnikinja bogata duhom i rječju, otškrinula nam je svoj “dvorac tajni”, svoju poetsku bilježnicu u kojoj su skupljeni trepataji njene duše. Za užitak koji će nam time pružati -veliko hvala!
Marijana Dokoza …rođena 1978. godine …kao Marijana Šare …u Galovcu kod Zadra.
Prozom i poezijom Marijana se javlja već u osnovnoj školi gdje sudjeluje na raznim školskim natjecanjima. U Zadru završava Ekonomsku školu, upravni smjer. Kao novinar pojavljuje se u raznim tiskovinama poput Zadarskog lista, Narodnog lista, Jutarnjeg lista, Slobodne Dalmacije, Zadarskog regionala, Večernjeg lista, Arene i Glorije.
Do sada je, pod svojim rođenim prezimenom Šare, u izdanju Matice Hrvatske objavila zbirku poezije Sjene prošlosti (2004), roman Izgubljeni u ljudskim mislima (2003.g.), a pod prezimenom Dokoza, također u izdanju Matice 2008.g., objavljuje drugu zbirku poezije Dvorac tajni.
Trenutačno joj je u procesu objavljivanja na njemačkom jeziku, odnosno u Njemačkoj, roman Glas prije buđenja. Također, u ovoj bi godini (2011.g.) trebao biti objavljen još jedan njen roman, na hrvatskom jeziku, Naraynin plač.
Marijana Dokoza živi i radi u Mainzu kao novinar inozemnog izdanja Večernjeg lista.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
13 years ago

Lijep pozdrav našoj novoj prijateljici

Veseli me kada se mladi sve više uključuju u informativni život, ujedno nisu ničiji inventari osim sami svoji gospodari i to je to, što i sam mislim da bi ih trebalo i potrebno ih je u budućnosti takovih čim više biti.
Lp