BESPOGOVORNO OSUĐUJEMO TERORIZAM

Što možemo, osim, još uvijek u nevjerici, čuđenju i ljutnji, suosjećati sa žrtvama, obiteljima stradalih i bespogovorno osuditi teroristički napad, zločin koji se u večernjim satima ponedjeljka, dogodio u prijestolnici Austrije.

Napadači su u središnjim dijelovima Beča, na više mjesta istovremeno, kako javlja tamošnja policija, naoružani automatskim oružjem, zapucali po prolaznicima. Prve informacije govorile su o više žrtava ovog bezumnog čina.

U povodu ovog potresnog događaja brojne su države, a među njima i Hrvatska, odaslale riječi potpore Austrijancima i riječi osude ovog terorističkog čina.

Austrijski premijer, Sebastin Kurz je u povodu ovog tragičnog događaja, putem društvenih mreža, izjavio sljedeće:

Proživljavamo teška vremena u našoj Republici. Zahvaljujem svim djelatnicima hitnih službi koje riskiraju svoje živote zbog naše sigurnost. Naša će policija poduzeti odlučnu akciju protiv počinitelja ovog strašnog terorističkog napada.  Drago mi je da su naši policajci već uspjeli eliminirati jednog počinitelja. Nikada nećemo dopustiti da nas zastraši terorizam i borit ćemo se odlučno protiv tih napada svim sredstvima. Kako bi se policija mogla u potpunosti koncentrirati na borbu protiv terorizma, Savezna vlada je odlučila je da će oružane snage (vojska) trenutačno preuzeti zaštitu imovine koju je prethodno osiguravala policija u Beču, napisao je kancelar Kurz dodajući kako je „cijela zemlja u mislima sa žrtvama, ozlijeđenim i njihovim obiteljima kojima izražavam najdublje sućut.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments