DIPLOMATSKI RAZGOVORI U HAMBURGU

Veleposlanik Republike Hrvatske, zajedno s doajenom konzularnog zbora, u nastupnom posjetu gradskoj vijećnici u Hamburgu

Hamburg/ 3. studenog 2020 Predsjednica Hamburškog parlamenta Carola Veit, poželjela je dobrodošlicu hrvatskom veleposlaniku Gordonu Bakoti i doajenu konzularnog zbora generalnom konzulu Kristijanu Tušeku u gradsku vijećnicu u nastupni posjet.

U razgovoru su razmijenili mišljenja o trenutnim izazovima na području diplomacije, jer pandemija otežava komunikaciju i mijenja ili čak onemogućava mnoge formate međunarodnih susreta u Hamburgu, Berlinu i Bruxellesu.

Druga tema bila je zabrinutost Hrvatske za kampanju za koordinirano ponašanje u cijeloj Europi u kontekstu krize u Coroni – također s ciljem preuzimanja predsjedanja Vijećem EU-a 2022. godine. Diplomati su se potom upisali u  knjigu gostiju.

Gordana Bakota veleposlanik je svoje zemlje u Berlinu od siječnja ove godine. Njegova diplomatska karijera dovela ga je, između ostalog, u Washington, a bio je raspoređen kao veleposlanik u Ankari, Beču i Beogradu.

Generalni konzul Kristijan Tušek od listopada zastupa interese konzularnog zbora za sjevernonjemačke države kao doajen. Na tom je položaju naslijedio ukrajinskog generalnog konzula.

U pratnji hrvatskog veleposlanika bio je doajen konzularnog zbora Hamburga i generalni konzul RH u tom gradu Kristijan Tušek.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments