NJEMAČKA PRODULJILA MJERE

Berlin/ Njemačka je produljila aktualne djelomične mjere zatvaranja do 10. siječnje, priopćeno je nakon sastanka predstavnika savezne i pokrajinskih vlada u srijedu navečer u Berlinu.

“Mi smo još uvijek vrlo udaljeni od željene vrijednosti od 50 novozaraženih na 100.000 stanovnika u razdoblju od sedam dana”, rekla je nakon sastanka njemačka kancelarka Angela Merkel.

Institut Robert Koch objavio je da je u posljednjih 24 sata zabilježeno 17.270 novozaraženih te 487 umrlih od posljedica zaraze koronavirusa što je najveća vrijednost od izbijanja pandemije.

Stoga, mjere uvedene početkom studenog i prošlog tjedna produljene do 20. prosinca, ostaju na snazi do 10. siječnja.

Uz trajne upute o pojačanoj higijeni, nošenju zaštitnih maski i održavanju distance, ove mjere uključuju i zabranu prihvata gostiju za hotele i ugostiteljske objekte kao i zabranu rada kulturnim ustanovama poput kazališta, opera i kina te teretana kao i  zabranu okupljanja više od pet osoba iz dva domaćinstva.

Na sjednici prošlog tjedna dogovoreno je popuštanje mjera kontakata preko božićnih praznika kada će biti dozvoljeno okupljanje do deset osoba iz više domaćinstava.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments