PETRINJA TREBA POMOĆ

Snažan i razoran potres pogodio je Petrinju gdje je bio epicentar s 6,2 prema Rihteru, izazvao oštećenja i u Sisku i Zagrebu, protresao jako središnji dio Hrvatske a osjetio se i u cijeloj Hrvatskoj i šire.

Potres u Hrvatskoj osjetio se u Bosni i Hercegovini, Češkoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Italiji, Crnoj gori, Rumunjskoj, Slovačkoj, Sloveniji, Srbiji i Austriji.

Prve informacije govore o velikim oštećenjima objekata. Dvadesetak ozlijeđenih iz Petrinje prevezeno je u sisačku bolnicu  koja je i sama teško oštećena.

Na najveću žalost, potvrđeno je i smrtno stradanje jednog 12- godišnjeg djeteta u Petrinji.

U pomoć pogođenom gradu i njegovim stanovnicima stigla je i stiže vojna i medicinska pomoć. U tijeku je pretraživanje porušenih objekata u potrazi za stradalima.

Podršku Petrinji, Sisku i svima pogođenima ovim jakim potresom, izražavaju naši ljudi u cijeloj Hrvatskoj i širom svijeta.

Petrinju je tijekom dana posjetio državni vrh. Premijer Plenković je izrazio sućut obitelji stradalog djeteta, obećao pomoć pogođenim ljudima i gradu, te u izjavi rekao kako se smjesta ukida međužupanijsko ograničenje kretanja u cijeloj Hrvatskoj da se ljudima dodatno ne otežava i tako teška situacija.

3 1 vote
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments