NATJEČAJ KOJEMU NI PADNEMIJA NE MOŽE NIŠTA

tekst: Ankica i Ante Karačić

Iserlohn/ Zbunjeni pandemijom, novi likovno-literarni natječaj objavili smo tri mjeseca kasnije nego obično s velikom skepsom jer škole uglavnom nisu radile.

Strah je bio bespotreban jer ovome natječaju stvarno ništa ne može poremetiti njegov tijek pa ni pandemija. Radovi su počeli stizati.

Do sada je stiglo  preko radova 100 iz desetak škola. Nešto je stiglo običnom poštom a više EL poštom.

I ovoga puta je gotovo polovina iz novih škola a polovina iz škola koje u natječaju učestvuju godinama. To potvrđuje da natječaj živi,  da se razvija i da se širi broj sudionika.

Kao i obično, najviše su zastupljene male područne škole. Ovoga puta imamo još jedan fenomen. Za sada je najviše radova stiglo upravo iz škola koje su zahvaćene potresima … Lipovljani, Kutina,Vugrovec-Kašina.

Nataša Lambevska iz OŠ. Vugrovec -Kašina nam je pored crteža poslala i slike njihove razrušene škole koja ja bila u epicentru proljetnoga zagrebačkog potresa. Oni su poslali svoje radove i na literarni natječaj.

U popratnom pismu, učiteljica Nataša Lambevska nam piše:

“Pozdrav! Ovako izgledaju škole u Vugrovcu i Kašini nakon potresa 22. 03. Dio kašinske škole je osposobljen za boravak djece a vugrovečki učenici putuju autobusima u drugu školu. Ja radim na hodniku Područne škole Prekvršje u kombiniranom razrednom odjelu učenika 3. i 4. razreda. Uvjeti rada su nam stvarno jadni i loši. Sretna sam da smo uspjeli realizirati suradnju na ovome projektu. Poslala sam i 3 literarna rada na 2 navedene e-adrese. Drago mi je da sam Vas ovako upoznala! Puno pozdrava iz Kašine!” 

….



foto: POCOPHONE

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments