DAN HRVATSKOG NARODA U CRNOJ GORI

prilog: Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore

Danas je na općinama u Tivtu i Kotoru postavljena hrvatska zastava, pored crnogorske, u skladu sa Zakonom o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola.

Današnji dan izabran je za Dan hrvatskog naroda u Crnoj Gori, u spomen na dan kada su moći Sv. Tripuna 809. godine prenesene iz Carigrada u Kotor.

Povodom današnjeg dana, predsjednik Općine Tivat…

više

NATJEČAJ KOJEMU NI PADNEMIJA NE MOŽE NIŠTA

tekst: Ankica i Ante Karačić

Iserlohn/ Zbunjeni pandemijom, novi likovno-literarni natječaj objavili smo tri mjeseca kasnije nego obično s velikom skepsom jer škole uglavnom nisu radile.

Strah je bio bespotreban jer ovome natječaju stvarno ništa ne može poremetiti njegov tijek pa ni pandemija. Radovi su počeli stizati.

Do sada je stiglo  preko radova 100 iz desetak škola. Nešto je stiglo običnom poštom a više EL poštom.

I ovoga puta je gotovo polovina iz novih škola a polovina iz škola koje u natječaju učestvuju godinama. To potvrđuje da natječaj živi,  da se razvija i da se širi broj sudionika.…

više

ZIMA BEZ ČAROLIJE

tekst: Štefica Vanjek

Nedjeljno predvečerje, tišina. Pahulja za pahuljom prekriva dvorište i sve je već bijelo. U godinama prije, snježna čarolija vukla me je u djetinjstvo i ljepotu ondašnjih zima.

Sa sjetom sam u mislima nizala slike dječjih igara, grudanja, sanjkanja, promrzlih ruku i noseva što liječio je topli čaj. Danas je izostala čarolija, misli su s onima koji nemaju krov nad glavom a zima pahulje sipa i pokazuje zube.…

više