SIT GLADNOM NE VJERUJE

piše: Dragica Trumbetaš

Isplivala još jedna tajna iz dubokog gliba u kojoj je bila zamumuljena i zakukuljena dugi niz godina.

Nakon što je građanima udijelio savjete o štednji struje i puno vremena potrošio na pranje ruku od odgovornosti za poslijeratnu obnovi, eto zloslutni mediji otkrili životnu tajnu moćnog Župana.

Živi cijeli život u državnoj kućii s cijelom porodicom, dok je bio na poziciji odlučio je da je i 100 kuna najma previše pa je i to ukinuo.

U poreznoj kartici naveo je da je kuću stekao darovnim ugovorom, iako nikad nije bila njegova.

Taj isti čovjek sada bi trebao odlučivati o raspodijeli novca za obnovu ljudima koje su srušene kuće koje su gradili i opremali na kredit koji će morati otplaćivati iako kuća više nemaju. Na poziciji Župana ima plaću veću od 18 000 kuna, cijeli život je bio na dobrim pozicijama, sin mu je dogradonačelnik Gline, svi mu u obitelji rade, ali u svojoj porodici nisu morali utrošiti niti jednu kunu za svoje stambeno zbrinjavanje.

Vjerovati tom čovjeku koji je poznat po lagodnom životu, usred najstrožeg Corona zatvaranja, priredio Corona parti, poznat kao strastveni navijač koji rado putuje po sportskim utakmicama s našim sportašima, više nije moguće.

Čovjek koji može prisvojiti kuću i to jako dobru kuću koja u potresu nije oštećena, kao stručnjak znao je izabrati, kao muljator znao ju je prikriti i zatajiti, učinit će to opet ako mu se ukaže prilika, jer prilika čini lopova.

Povjeriti novce od obnove čovjeku koji koristi prilike, a pokazalo se da je iz rata izvukao priliku, također je sramota za ljude koji su ga doveli na poziciju.

Da nema Corone sad bi ga vjerojatno gledali na slikama iz Egipta ispod panoa HEPA koji je sponzor rukometaša, a uveliko dvoji o oprostu računa za struju stradalnicima od potresa.

Država je pak zaključila da si građani Siska mogu i dijelom sami obnoviti porušene domove, vjerojatno sude po Županu Žiniću koji u ničemu ne vidi problem.

Kako će ovo saznanje pasti ljudima koji stanove kupuju na kredit, cjeloživotno zaduženje slično ropstvu ili onima koji kuću rade cijeli život, uz to školuju djecu koja onda ne mogu naći posla u svojem gradu?

Niti donatorima nije lako. Država je oslobodila plaćanja PDV samo one firme koje su u sustavu PDV. Većina udruga to nije i ako žele donirati 20 kontejnera novce za 4 kontejnera moraju dati državi. Država za sebe isto pronalazi priliku i nema veze koliko je to loše za ljude koji još uvijek nemaju krov nad glavom danas 19 dan od potresa na -6 C u Petrinji.

Svi koji su izglasali takav zakon danas su na toplom i sigurnom.

Naš Premijer spava snom Pravednika, baterija za radar na punjenju iako su lopovi odavno prokužili zastarjelu tehnologiju njegovog radara, u svim lopovskim stečevinama uživaju i dalje u punom obimu.

Danas će  naš Premijer dobiti novu instrukciju koga i kako treba braniti, mediji će dobiti novu packu i upozorenje da ne diraju u minsko polje gdje je pospremljena korupcija.

Svi razotkriveni ne moraju se ničega bojati, ako propadnu na izborima ili ih zaskoči USKOK s nekom optužnicom, uvijek će se naći neko savjetničko mjesto, s dobrom plaćom do mirovine koja neće biti mala.

Istraga će se otegnuti do trenutka kad će nastupiti zastara.

Po hitnom postupku ne radi se na zakonima koji bi omogućili brzu obnovu, smanjili broj potrebne dokumentacije, već na zakonu, koji bi začepio usta onima koji prozivaju za korupciju.

Uređena smo država s jasnim opredjeljenjem da bogatima moramo omogućiti da se bogate, a siromašne pustiti da se koprcaju u siromaštvu s parolom:

“Što te ne ubije, to te ojača!”

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments