SIT GLADNOM NE VJERUJE

piše: Dragica Trumbetaš

Isplivala još jedna tajna iz dubokog gliba u kojoj je bila zamumuljena i zakukuljena dugi niz godina.

Nakon što je građanima udijelio savjete o štednji struje i puno vremena potrošio na pranje ruku od odgovornosti za poslijeratnu obnovi, eto zloslutni mediji otkrili životnu tajnu moćnog Župana.…

više

POGLEDAJ DOM SVOJ ANĐELE

tekst i foto: Daniel Pavlić

Jutros sam odlučio otići i podijeliti ostatak pelena i dječje odjeće koju mi je ostavila Kristina. U selima koja sam dosad obišao samo je dvije tri obitelji s djecom. Uglavnom ostatak stanovništva je treće životne dobi. Mladi koji se osamostale i odu, nikada se više ne vrate.

Palim svoj cactus i pridružuje mi se mati, nikada nije bila po tim selima oko Zrina, pa želi i ona pomoći. Odvesti ćemo dječju hranu, pelene i odjeću Golubovcima, pa nek’ …

više

NOVA SURADNJA

Od prošloga tjedna prenosimo vrlo zanimljive, tužne a lijepe putopisne reportaže s potresom pogođenih područja Banije iz pera Danijela Pavlića.

Ovaj majstor rečenica  s izraženom empatijom i izvanredan fotograf s iznimnim osjećajem za sliku i svjetlo, obilazi, zapisuje i snima ali i donosi pogođenima potresom i najneophodniju pomoć u hrani a ponegdje i jako potrebnu toplu riječ i zagrljaj. Evo nekoliko redova o autoru kojemu, u želji sve njegove priloge naći na jednom mjestu, otvorismo rubriku naslova DNEVNIK S BANIJE.

više