POMOĆ IZ AICHTALA

 Državni tajnik Lucić na dočeku konvoja humanitarne pomoći iz njemačkog grada Aichtala

Iz priopćenja Ministarstva vanjskih poslova Republike Hrvatske

Državni tajnik za vanjsku trgovinu i razvojnu suradnju Zdenko Lucić dočekao je u subotu, 6. veljače 2021. godine, zajedno s predstavnicima Stožera civilne zaštite za saniranje posljedica razornog potresa, konvoj humanitarne pomoći iz njemačkog grada Aichtala.

Humanitarnoj akciji, pokrenutoj od strane pripadnika hrvatske zajednice, pridružio se i organizacijski potpomogao gradonačelnik Aichtala Sebastian Kurz.

Akciji su se također odazvali brojni pojedinci, tvrtke, poduzetnici, vatrogasne udruge i udruge građana, dok je podrška stigla od lokalnih medija i internetskih portala, poput hrvatskog Večernjeg lista, Fenix magazina i Facebook grupe „Hrvati Stuttgart“.

U sklopu konvoja pristigla su 22 vozila humanitarne pomoći, u kojima se nalaze vatrogasna oprema i odjeća, pumpe, agregati, grijalice, električni alati, elektromaterijal, poljski kreveti, prehrambeni proizvodi, higijenske potrepštine te 22 tisuće FFP2 maski.

Prilikom primopredaje humanitarne pomoći, državni tajnik Lucić zahvalio se gradonačelniku na pomoći, istaknuvši pritom kako će dostavljeni materijali uvelike pomoći najpotrebitijima i kako je ova pomoć dokaz solidarnosti između hrvatskih i njemačkih gradova.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments