U FOKUSU – JUGOISTOČNA EUROPA

Počeo Literarni festival u organizaciji Literaturhaus Zürich u online izdanju.

foto: Literaturhaus.ch

Zürich-Münster-Berlin-Beograd/Literaturhaus Zürich posljednjih šest godina krajem veljače organizira literarni festival sposvećen književnosti jedne regije ili zemlje.

Uranjanjem u razne priče omogućuje diferencirane uvide i znanja izvan klišeja i kratkotrajnih naslova.

Ove godine je festival online, traje od 26.02. do 28.02.2021.,  a fokus je na jugoistočnoj Europi – regiji usred Europe, bogate povijesti, pričama, jezicima i književnim tradicijama.

Literaturhaus Zürich je tim povodom pozvala autore, prevoditelje i glazbenike da svoja djela predstave u lektirama, panel diskusijama i razgovorima s prevoditeljima te da uđu u međusobni razgovor: Riječ je o pojedinačnim iskustvima i generacijskim problemima, o susjednim kvartovima i premošćivanju, o ratu i mir, dijaspori i ukorjenjivanje.

Bit će to prigoda za online literarni susret s Lanom Bastašić, Alidom Bremer, Zorom del Buono, Lidijom Dimkovskom, Markom Dinićem, Frenkiejem, Dragom Jančarom, Melindom Nađ Abonji, Damirom Ovčinom, Dragicom Rajčić Holzner, Ivanom Ramljakom, Karlom Rühmannom, Aleksandrom Sitzmann, Ivanom Sajko, Draganom Velikićem, Mirjanom i Klausom Wittmann, Ivnom Žic i drugima.

U prvoj večeri, u petak 26.02. gosti Festivala bili su: iz Berlina Ivana Sajko i iz Beograda, Dragan Velikić.

Razgovor s njima moderirala je a i prevodila iz Münstera- Alida Bremer. Tekstove na njemačkom jeziku, iz knjiga gostujućih autora, čitala je Miriam Japp.

Detaljan program Festivala možete pronaći putem linka:

http://literaturhaus.ch/literaturhaus/programm

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments