MEĐUNARODNO NATJECANJE POVODOM DANA EUROPE

Ekonomska škola Požega, Škola ambasador Europskog parlamenta u Hrvatskoj, poziva zainteresiranu djecu i mlade iz cijeloga svijeta na sudjelovanje na međunarodnome natjecanju povodom Dana Europe.

Požega/ Suradnica Hrvatskog glasa Berlin, Martina Budimir, prof njemačkog jezika u Ekonomskoj školi u Požegi poslala nam je obavijest o organiziranju međunarodnog natjecanja za djecu i mlade u povodu Dana Europe. Natjecanje obuhvaća djecu od 10 do 14 i mlade od 15 do 19 godina i odnosi se na fotografiju, kratki video uradak, pjesmu, sliku, plakat. Tema je slavljenička, čestitarska. Rok za slanje radova je 30. travnja.

Evo što nam tim povodom piše prof. Martina Budmir:

“Kolegica iz škole, Jelena Kovačević, prof. engleskog jezika i ja kao prof. njemačkog jezika, na neki smo način na županijskoj razini željele obilježiti Dan Europe. Ideja se rodila prije dvije godine, ali nismo našle prikladni format dok se ove godine kolegica Jelena nije sjetila natjecanja. Već godinama sa svojim učenicama i učenicima sudjelujemo na međunarodnim natjecanjima i projektima, imamo jako puno kontakata širom svijeta i odlučile smo ujediniti učenike i učenice iz cijeloga svijeta u obilježavanju ovoga za Europu toliko važnoga dana. Nismo se htjele ograničiti samo na sudionike iz Europske unije, pa smo odabrale temu kojom se mogu baviti i sudionici iz trećih zemalja jer za dobre želje povodom rođendana ne postoje granice. Već su nam se javile zainteresirane škole iz Indije, Turske i Brazila. Turski su nam partneri rekli da ne znaju baš puno o Europskoj uniji, a odgovorile smo im da je ovo izvrsna prilika za naučiti nešto novo. Radni su jezici natjecanja engleski i njemački pa se nadamo da će biti zainteresiranih kandidata koji prate Hrvatski glas Berlin, tako važan medij za naše sunarodnjake u inozemstvu, osobito u Njemačkoj. Veselimo se kreativnim radovima iz cijeloga svijeta! U organizaciji i promociji natjecanja naišle smo na veliku podršku relevantnih institucija koje nam pomažu i u osiguravanju nagrada.”

Ekonomska škola Požega, Škola ambasador Europskog parlamenta u Hrvatskoj, poziva zainteresiranu djecu i mlade iz cijeloga svijeta na sudjelovanje na međunarodnome natjecanju povodom Dana Europe.

Tema: Let’s celebrate! Wish EU a happy birthday in a creative and original way! / Feiern wir den Europatag! Wünsche der EU alles Gute zum Geburtstag, und zwar auf eine kreative und originelle Weise!

Jezici: engleski ili njemački

Vrsta rada: fotografija, kratki video (maksimalno 30 sekundi), pjesma (maksimalno 1 minuta), slika ili plakat

Kategorije: djeca (10-14) i mladi (15-19)

Rok za slanje: 30. travnja 2021.

Više informacija na:  bit.ly/EUDAYterms (eng) ili bit.ly/EuropatagTB (de)

Ekonomska škola Požega, eine Botschafterschule für das Europäische Parlament aus Kroatien, lädt interessierte Kinder und Jugendliche aus der ganzen Welt ein, am internationalen Schülerwettbewerb anlässlich des Europatages teilzunehmen.

Thema: Feiern wir den Europatag! Wünsche der EU alles Gute zum Geburtstag, und zwar auf eine kreative und originelle Weise!

Sprachen: Deutsch oder Englisch

Art der Einreichung: Foto, Video (max. 30 Sek.), Lied (max. 1. Min.), Bild oder Plakat

Kategorien: Kinder (Altersgruppe 10-14) und Jugendliche (Altersgruppe 15-19)

Einsendeschluss: 30. April 2021

Weitere Informationen unter dem Link: bit.ly/EuropatagTB  

Ekonomska škola Požega, the European Parliament Ambassador School from Croatia, is inviting children and youngsters from all over the world to take part in an international Europe Day Competition.

Theme: Let’s celebrate! Wish EU a happy birthday in a creative and original way!

Languages: English or German

Media: photograph, video (max 30 sec), song (max 1 min), drawing, painting or poster

Categories: Children (age 10-14) and Youth (age 15-19)

Apply by: 30 April 2021

More information at: bit.ly/EUDAYterms

 

5 2 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments