PRUŽIMO RUKU LJEPOTI DUBINE

 Poštovani, u prilogu šaljem članak i fotografije koje će biti objavljene na stranicama OŠ Kajzerica. Zabilježen je trenutak uručivanja posebne diplome (Međunarodnog likovno-literarnog natječaja na temu “Ruke su život…”, op.u.) za Ivana Rešetara, našeg Ivančeka. Do neke nove suradnje, puno pozdrava šaljemo iz Zagreba…

piše: Andrea Bosanac, učiteljica, OŠ Kajzerica, Zagreb

Više od dva desetljeća hodam školskim hodnicima. Njima prolaze mnogi učenici. Svaki sa svojim mislima.

Svakoga od njih karakterizira njegova površina, ali i čudesna dubina. Doživljavam ih kao more.

Ako gledam samo površinu, mogu li spoznati što krije njihova dubina? Ne mogu. Ona je puno snažnija, iskrenija, traži biti otkrivena…

I zato je važno otkrivati, tražiti, davati priliku. Ponekad se odmaknuti od površine. Pružiti ruku ljepoti morskog dna.

Hodnikom škole u kojoj radim, korača i dječak Ivano. Ivano, čiju smo stvaralačku dubinu otkrili kroz njegove napisane stihove, kroz njegovu Pjesmu o rukama.

Ivano je učenik 5. b razrednog odjela OŠ Kajzerica iz Zagreba. Jedan je od 23 mlada znatiželjnika koji svakodnevno daje najbolje od sebe iz svoje pete klupe do prozora u učionici broj 8.

Ivano je dječak s autizmom. I hrabro korača u svaki novi dan.

U studenom 2020. zakoračio je u stvaranje svoje pjesme koja je početkom svibnja 2021. nagrađena izvanrednom diplomom na Međunarodnom literarno-likovnom natječaju „Ruke su život- oči, smisao, utjeha, glazba i priča“. Svojom je pjesmom, svima razumljivim stihovima, dočarao što za njega znači život, što za njega znače ruke. I zbog toga je prepoznat. Zasluženo je nagrađena njegova posebna dubina.

U razrednom mu je odjelu uručena uokvirena diploma. Ponosno ju je primio pred svojim prijateljima i asistenticom. A ja, Ivanova učiteljica, ne krijem ponos i veliko srce. Ne kao kuća. Srce je veliko kao nebo. I to plavo. Kao Ivanova dubina.

Fotografije snimljene u razredu i ispred škole zasigurno će naći mjesto u obiteljskom albumu, a diploma u Ivančekovoj sobi.

Bravo, dječače!


Učiteljica Andrea, Ivano i asistentica Nika

 

3 2 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments