HRVATSKA KROZ VRIJEME

prilog: Goran Vidaček, Makedonsko – hrvatsko društvo / www.mhd.mk 

Tetovo/ Makedonsko-hrvatsko društvo (MHD) je 09. 06. 2021. u Tetovu organiziralo likovnu izložbu pod nazivom “Hrvatska kroz vrijeme”.

Autori radova su oko 20 polaznika višemjesečne likovne radionice koju je vodio mr. Slavčo Maksimovski.

Posebno smo počašćeni što je izložbu posjetila i otvorila veleposlanica Hrvatske u Makedoniji, gospođa Nives Tiganj.

„Ugodno sam iznenađena ovim kreacijama koje sam vidjela, ne mogu vjerovati da su ovo crteži 11-godišnjaka i zaista svaka čast organizatoru i ideji. Ta izložba “Hrvatska kroz vrijeme” dovela me ovdje u Tetovo nakon pandemije nakon ublažavanja mjera, po prvi put da posjetim Makedonsko-hrvatsko društvo. Makedonsko-hrvatska suradnja izvrsna je i u drugim kulturnim područjima, kao što su glazba i druga područja”, rekla je veleposlanica Tiganj.

Koordinator aktivnosti i umjetnik Slavčo Maksimovski rekao je da su radili s nekoliko tehnika poput akrila na kartonu, akvarela, tuša i olovke.

Sudionike je pozdravio predsjednik MHD-a Goran Vidaček, a izložbu su posjetili brojni istaknuti akademski slikari i fotografi, kulturni djelatnici, predstavnici javnog i političkog života, predstavnici Hrvatskog foruma, као i brojni članovi MHD-a i zaljubljenici u hrvatsku kulturu.

Događaj je izvedbom makedonske i hrvatske glazbe obogatio trio “Šerbet”.

Aktivnosti podržava Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments