U CRKVE POD UVJETIMA G2

Prema novim konceptu zaštite u predbožićno i božićno vrijeme ćemo u crkve u Berlinu pod uvjetima G2, odnosno samo cijepljeni i oni koji su preboljeli korona virus.

Berlin/  U novom Konceptu zaštite za advent i božićno vrijeme koji je obznanila Berlinska nadbiskupija između ostalog stoji: ”

S obzirom na rapidno rastući broj infekcija i sve veću popunjenost kreveta intenzivne njege u bolnicama, odlučili smo, nakon pažljivog vaganja argumenata, slaviti bogoslužja u Berlinskoj nadbiskupiji u crkvama i interijerima pod 2G uvjetima za to vrijeme.

Koncepti higijene i razborito ponašanje slavljenika do sada su u pandemiji pokazali da se mi kao crkva odgovorno nosimo sa situacijom koja nas sve izaziva. Uvođenjem 3G ili 2G regulative želimo to nastaviti i pomoći u povećanju zaštite za svakog pojedinca i zajednice koje se okupljaju. Znamo da je ovo dodatno organizacijsko opterećenje za župe i da će sigurno dovesti do neke rasprave i proturječnosti. Ipak, ovaj korak smatramo prikladnim i potrebnim.

Detaljno to znači:

Mise  će se slaviti od subote, 27. studenog 2021. pod 2G uvjetima.

To znači da svi koji slave moraju biti cijepljeni ili su preboljeli virus.

Uvjet 2G ne odnosi se na osobe koje se ne mogu cijepiti iz medicinskih razloga. Morate imati negativan test i dostaviti dokaz o nemogućnosti cijepljenja uz liječničku potvrdu.

Osobe mlađe od 18 godina izuzete su od 2G zahtjeva. Moraju imati negativan test.

Potičemo vas da iskoristite prošlogodišnje iskustvo adventa i Božića. Bilo je toliko ohrabrujućih primjera kako možemo naviještati i slaviti poruku da je Bog postao čovjek na razne načine – i uz najvišu moguću zaštitu za sve uključene. Iskoristite činjenicu da crkvene službe možete održavati na otvorenom nedjeljom i praznicima.”

Na ovaj Koncept zaštite Berlinske nadbiskupije koji se odnosi i na strane misije pa i na Hrvatsku katoličku misiju, napisano je puno komentara i naših vjernika a i pokrenuta peticija da se ova odluka izmijeni jer, stoju između ostalog u peticiji “odluka nije u kršćanskom duhu. Doći na misu treba biti pravo sviju, posebno u božićno vrijeme. Na takvu odluku Crkvu ne obvezuju niti odluke Berlinskog senata.”

Ostaje vidjeti, hoće li Berlinska nadbiskupija ( i kako) reagirati na ovakve glasove i Peticiju vjernika?

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments