U CRKVE POD UVJETIMA G2

Prema novim konceptu zaštite u predbožićno i božićno vrijeme ćemo u crkve u Berlinu pod uvjetima G2, odnosno samo cijepljeni i oni koji su preboljeli korona virus.

Berlin/  U novom Konceptu zaštite za advent i božićno vrijeme koji je obznanila Berlinska nadbiskupija između ostalog stoji: ”

S obzirom na rapidno rastući broj infekcija i sve veću popunjenost kreveta intenzivne njege u bolnicama, odlučili smo, nakon pažljivog vaganja argumenata, slaviti bogoslužja u Berlinskoj …

više

PROSUDBA ŽIVOTA

prilog: Dražen Radman

“Tako se često suvremena Crkva javlja tihim, neučinkovitim glasom s prizvukom nesigurnosti. Tako često odlučno brani ‘status quo’.”
(M. L. King, 1963.)

“Pozvana da bude moralni čuvar zajednice, Crkva je ponekad podupirala ono što je nemoralno i suprotno etici. Pozvana da se bori protiv društvenih zala, ostala je šutjeti iza šarenih stakala svojih prozora.”
(M. L. King, 1963.)…

više

KAD UMIRE LIŠĆE

Na ovogodišnji natječaj „ Senje i meteori“ književnog društva iz Varaždina pristiglo je nešto više od 250 pjesama. Među njih 39 izabranih za Zbornik na hrvatskom standardnom jeziku, ušla je i pjesma Jelene Stanojčić naslova “Kad umire lišće”.

Jelena Stanojčić

Kad umire lišće ja sam puna slutnje
I neka fina tuga naseli mi oko
Hodam krajolikom sa pjesmom od šutnje
Ushiti do suza u meni duboko.

.…

više