FLAUTISTIČKA AKADEMIJA NA “ZVJEZDANOM LJETU”

U sklopu karlovačkog “Zvjezdanog ljeta otvorena 8. Hrvatska flautistička akademija predavanjem Denisa Bouriakova ponajboljeg svjetskog flautista

Objava za medije/Mediji press

Karlovac/ U sklopu karlovačkog “Zvjezdanog ljeta”, započelo osmo izdanje Hrvatske flautističke akademije-Croatia Flute Academy 2021. manifestacije koja u tjedan dana intenzivnih radionica, majstorskih tečajeva, koncerata i predavanja tradicionalno okuplja učenike i studente flaute te njihove nastavnike i profesore u Gradskom kazalištu Zorin dom u Karlovcu.

Ove godine Karlovac ima ekskluzivu po prvi puta u Hrvatskoj ugostiti slavnog Denisa Bouriakova, jednog od vodećih svjetskih solista i vjerojatno najatraktivnije ime u svijetu flaute današnjice.

Denis Bouriakov laureat je mnogih prestižnih glazbenih natjecanja u svijetu (Rampal, Kobe, Nicolet, Larrieu, Munich ARD, Nielsen, Prague Spring) trenutno na poziciji ‘Principal Flute’ u Los Angeles Philharmonic, te profesor na UCLA (University of California Los Angeles). Prije dolaska u Los Angeles obnašao je dužnost Prve flaute u Metropolitanu, u New Yorku, a od 2018. redoviti je gostujući profesor na Royal Academy of Music u Londonu.

Lani je mu je Ruska federacija ukazala osobitu čast imenujući ga Predsjednikom žirija glazbenog natjecanja Čajkovski u Moskvi. Rođen u Simferopolu, Krimeja, Denis je od malena bio “čudo od djeteta”.

Organizator je Petar Ćurić agencija u suradnji s Gradom Karlovcem, Zagrebačkom filharmonijom, Muzičkom akademijom Sveučilišta u Zagrebu te Gradskim kazalištem Zorin dom.

KONCERT-POKLON GRADU KARLOVCU maestro Denis Bouriakov održati će u utorak 6. srpnja 2021. s početkom u 20,30 sati u Gradskom kazalištu Zorin dom (uz mjere opreza).

ZAVRŠNI KONCERT POLAZNICA I POLAZNIKA AKADEMIJE je u srijedu 7. srpnja u večernjim satima na Glazbenom paviljonu u Karlovcu. Za oba je koncerta ULAZ SLOBODAN.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments