HUMANITARNA IZLOŽBA U DUGOJ RESI

tekst i foto: Dražen Katić

Duga Resa/ Humanitarna i međunarodna izložba Lichter-Bilder-Schau ostaje još 7 dana u Pučkom otvorenom učilištu u Dugoj Resi.

Ovaj njemački umjetničko-socijalni projekt nakon 16 uspješnih izlozbi u Njemačkoj prvi puta predstavlja svoje umjetnike i njihova djela u Domovini, u Dugoj Resi.

Projekt Lichter-Bilder-Schau od utemeljenja 2014. godine u Stuttgartu, bavio se najmlađima, posebno onima iz socijalno osjetljivih porodica. U kooperaciji s gradomStuttgartom od 2014. godine, projekt je nudio besplatnu školu slikanja za djecu, koju je predvodila socijalna radnica i umjetnica gospođa Felner.

Kroz projekt su do danas prošla 24 umjetnika iz Stuttgarta i okolice. Umjetnici su bili pripadnici 12 nacija-naroda (Hrvatska, Meksiko, Rusija, Indija, Južna Koreja, Iran, Njemačka, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Kazastan, Venecuela, Ukraina, Uzbekistan, …)

Izložbom u Dugoj Resi taj broj se povećao za još 11 umjetnika te se pridružuju umjetnici iz Sjeverne Makedonije i Slovenije.

Projekt Lichter- Bilder-Schau temelji se na komponentama održivog razvoja. Socijalnu komponentu sam objasnio. Međutim ona se nadopunjuje i humanitarnim akcijama koje prate izložbe.

Konkretno, umjetnici daruju slike koje se na izložbama prodaju, a novac se u 100% iznosu uplaćuje potrebitoj organizaciji koju za tu izložbu izaberemo.

U Dugoj Resi su umjetnici također darovali svoja djela koja želimo prodati. Novac će biti uplaćen udruzi Krijesnica iz Zagreba. Još su 3 djela ostala za prodaju. Ako se odlučite kupiti neko od njih, ne samo da će te uljepšati vaš stan ili ured,  već će te pomoći onima koji tu pomoć trebaju, onima koji tu pomoć zaslužuju. Udruga Krijesnica se brine za djecu koja se nalaze na liječenju u Zagrebu, a boluju od malignih (tumorskih) bolesti.

Izložba se može pogledati od ponedjeljka do petka od 09.00 do 17.00 sati. Ako ne možete kupiti sliku, ne brinite se. Izložba je otvorena za sve. Ako se odlučite navratiti u Dugu Resu, obratite mi se. Ja ću vas osobno provesti kroz izložbu, prezentirati vam umjetnike i njihova djela. Lijep pozdrav iz Duge Rese i do skorog viđenja!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments