POKROVITELJ NATJEČAJA SREDIŠNJI DRŽAVNI URED

prilog: Ankica i Ante Karačić

Iserlohn- Zagreb/ Kad uskoro bude objavljen novi likovno-literarni natječaj za hrvatsku djecu širom svijeta naslova “Mudrost osmijeha a ne podsmijeha”, među moralnim pokroviteljima ove vrijedne iseljeničke inicijative i jedinstvene manifestacije, naći će se ponovo i Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Odobrenje pokroviteljstva stiglo je u pismu kojeg je potpisao Dario Magdić, zamjenik državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

“Poštovana gospođo i gospodine Karačić,

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske (dalje u tekstu: Ured) zaprimio je vaš dopis od 16. rujna 2021., u kojemu je sadržana zamolba za pokroviteljstvom nad likovno-literarnim natječajem ,,Mudrost osmijeha, a ne podsmijeha” Iserlohn – Essen – Zaprešić- Podgorač – Sovići 2022.

Koristimo ovu priliku zahvaliti vam na kontinuiranim naporima koje poduzimate kako bi se projekt održavao i provodio već dvadeset i dvije godine.

S tim u svezi, zadovoljstvo nam je izvijestiti vas da Ured prihvata pokroviteljstvo nad ovom vrijednom manifestacijom namijenjenoj našim najmlađima, kojom se, putem likovnog izričaja i stvaralaštva, njeguje hrvatski kulturni i nacionalni identitet te doprinosi povezivanju mladih Hrvata domovinske i iseljene Hrvatske.

Uz iskrenu zahvalu na dugogodišnjem trudu i radu, želimo vam uspješnu provedbu ovog projekta kao i uspjeh u svim vašim budućim aktivnostima usmjerenim na jačanje zajedništva hrvatskog naroda.”

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments