UMJETNIČKO SOCIJALNI PROJEKT KOJI TRAJE

prilog: Dražen Katić

Umjetničko socijalni projekt Lichter-Bilder-Schau koji je startao 2014. godine u Stuttgartu, nakon “Covid 19 pauze” ponovo je izložbom oduševio posjetitelje, najprije u Domovini, gradu Dugoj Resi, a potom po 18. puta i u gradu Stuttgartu.

Hrvatska udruga Vila Croata Stuttgart e.V. ustupila je za izložbu svoj lijepi prostor. Izlagali su umjetnici iz Njemačke, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije.

Različiti narodi i nacionalnosti zrače interkulturalni spektar Projekta, ali i zložbi u cjelini. Posjetitelji izložbe su internacionalni gosti. Gospođa Jana Kuhl je, kao i uvijek, profesionalno najavila izložbu te pozdravila posebne goste, gospođu Oliveru, vicepredsjednicu Europa Cluba Stuttgart e.V. te izaslanika Generalnog konzulata RH  u Stuttgartu, konzula gospodina Miletića. Pročitano je i pozdravno pismo predsjednika Makedonskog svjetskog kongresa.

Izložba 07.10.2021 u Vili Croatia bila je u hrvatskom ali i u internacionalnom ozračju, sto su govorile i postavljene tri nacionalne zastave Republike Hrvatske, Savezne Republike Njemačke i Republike Sjeverne Makedonije.

Hrvatski specijalitet “Sarma” bio je od stranih gostiju dobro prihvaćen.  Slike sa izložbi moći će te vidjeti narednih dana pod: www.lbs2014.blogspot.de

Sljedeća internacionalna i humanitarna Lichter-Bilder-Schau izložba planira se oko Božića 2021. godine, u glavnom gradu Baden-Württemberg.

5 1 vote
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments