UMJETNIČKO SOCIJALNI PROJEKT KOJI TRAJE

prilog: Dražen Katić

Umjetničko socijalni projekt Lichter-Bilder-Schau koji je startao 2014. godine u Stuttgartu, nakon “Covid 19 pauze” ponovo je izložbom oduševio posjetitelje, najprije u Domovini, gradu Dugoj Resi, a potom po 18. puta i u gradu Stuttgartu.

Hrvatska udruga Vila Croata Stuttgart e.V. ustupila je za izložbu svoj lijepi prostor. Izlagali su umjetnici iz Njemačke, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije.

Različiti narodi i nacionalnosti zrače interkulturalni spektar Projekta, ali i zložbi u cjelini. Posjetitelji izložbe su internacionalni …

više

PROMOCIJA “NA PUTU BEZ POVRATKA”

Hrvatska matica iseljenika/ Ivana Rora, rukovoditeljica Odjela za nakladništvo

Zagreb/ Hrvatska matica iseljenika poziva na svečano predstavljanje knjige NA PUTU BEZ POVRATKA / ON THE ROAD OF NO RETURN autora Dušana Kalogjere koje će se održati u četvrtak, 14. listopada 2021. u 13 sati u HMI-ju,  Trg Stjepana Radića 3, Zagreb.

Pozdravne riječi i osvrt na knjigu kazat će ravnatelj Hrvatske matice iseljenika profesor Mijo Marić. Knjigu će predstaviti povjesničar dr. sc. Ivan Hrstić iz zagrebačkoga Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar; te profesorica Mirjana Ana Maria Piskulić, rukovoditeljica Informacijskog odjela za iseljeništvo HMI-ja kao i autor Dušan Kalogjera.…

više