PROMOCIJA “NA PUTU BEZ POVRATKA”

Hrvatska matica iseljenika/ Ivana Rora, rukovoditeljica Odjela za nakladništvo

Zagreb/ Hrvatska matica iseljenika poziva na svečano predstavljanje knjige NA PUTU BEZ POVRATKA / ON THE ROAD OF NO RETURN autora Dušana Kalogjere koje će se održati u četvrtak, 14. listopada 2021. u 13 sati u HMI-ju,  Trg Stjepana Radića 3, Zagreb.

Pozdravne riječi i osvrt na knjigu kazat će ravnatelj Hrvatske matice iseljenika profesor Mijo Marić. Knjigu će predstaviti povjesničar dr. sc. Ivan Hrstić iz zagrebačkoga Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar; te profesorica Mirjana Ana Maria Piskulić, rukovoditeljica Informacijskog odjela za iseljeništvo HMI-ja kao i autor Dušan Kalogjera.

Voditeljica promocije: Vesna Kukavica.
***

Podaci o knjizi:

Kalogjera, Dušan – Na putu bez povratka /  On The Road Of No Return, Dubrovnik – Sydney, 2020, 920 str.

Spomen-knjiga na hrvatskome i engleskome jeziku o Hrvatskom klubu „Dalmacija-Sydney”, fascinantnog opsega od 920 stranica velikog enciklopedijskog formata,  donosi bogatu arhivsku građu s nizom izvornih dokumenata o doprinosu ove istaknute iseljeničke društvene i kulturne organizacije, kako domicilnoj zajednici u Australiji tako i domovini Hrvatskoj. Utemeljitelji Kluba bili su većinom porijeklom iz Blata na Korčuli. Klub je punih 55 godina, dijeleći sudbinu svoga naroda, redovito organizirao manifestacije, šireći poslovna prijateljstva i kulturne veze s gostoljubivim domaćinima u Australiji. Divno izdanje u slici i riječi, zahvaljujući kreativnom Kalogjerinom autorskom timu kao i  pouzdanom savjetniku ovog nakladničkog projekta Ivanu Gavraniću Sinaku obrađuje mnogo više od obične spomen – knjige iseljeničkog društva, rekonstruirajući migrantsku mrežu zavičajne dalmatinske sredine juga Hrvatske i Australije čiji je ljudski lanac trajno povezao ova dva udaljena svijeta.

Uz praćenje svih epidemioloških mjera, potvrda dolaska do srijede 13. X. 2021. na e-mail: matica@matis.hr

 

 

4.5 2 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments