KOMENTAR TJEDNA

Harry …04.05.2011./komentar na tekst Fotelja važnija od pravde
Poštovani sunarodnjaci u inozemstvu, vidim da se i kod vas vodi polemika, crveni, plavi i crni … predložio bih Vam svima, da skupite snage i znanja, te pomognete rodnoj grudi, na ovakav način, kako pišete, hvala vam lijepo, ali nemojte pomagati.
Cijenim svaku kutiju cigareta koja je stigla od Vas ’90.-ih godina, no danas trebamo vaše znanje, a ne političke spletke, toga imamo i ovdje napretek..
Pošto već dugi niz godina živite i radite u dalekom svijetu, a pogotovo oni koji su u EU…dajte nam jasan i glasan signal i poruku…trebamo li EU, što nas čeka u toj tvorevini ….vaši sunarodnjaci se lome i srljaju u nepoznato … Hvala na pomoći svima!
*********
Josip Mayer …05.05.2011/ ….komentar na tekst Fotelja važnija od pravde
Poštovani Harry …..U EU pisati ćemo povjest zajednički sa ljudima, koji će biti spremni priskočiti u pomoć jedni drugima, svejedno koje nacije,vjeroispovjesti ili koju boju kože oni imali, svjesni toga da jedino na taj način mogu bolje preživjeti.
Ulaskom Hrvatske u zemlje članice EU-e, više neće biti onaj predznak osim možda nekome u glavi, Srbin, Hrvat ili koja druga nacija neće se u prvom redu spominjati, već će se više govoriti o ljudima i njihovim umnim i znanstvenim vrednotama, njihovoj dobroti, znanju i sposobnostima, kreativnostima, koje se posebno vrednuju i ističu ,i kao primjer i kao alternativa za buduća vremena.
Uz razne druge mogućnosti i europske benificije povećat će se gospodarski rast s time ujedno i smanjiti socijalni problemi.
Radit će se i na rotaciji zapošljenja i izjadnačenja plaća, po radu,sposobnosti i zaslugama.
A sad vi odlučite kuda ćete, nas se iz iseljeništva i onako ne sluša, iako neki podaci govore da iseljenicu u Hrvatsku ulažu više od oko pet milijardi eura godišnje.
*********

Josip Mayer …06.05.2011. …komentar na tekst Fotelja važnija od pavde

Moj apel glasio bi za razliku od Gojka Borića:
Drage Hrvatice i Hrvati …izađite na ulice ma gdje bili u domovini i iseljeništvo kada uvidite da je to potrebno, ne samo u smislu Haškoga suda već i onda kada vidite razne nepodobštine vladajućih garnitura, i to složno kao što ste to nekada činili kod stvaranja Hrvatske države.
To je vaše demokradsko i hrvatsko građansko pravo.

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
14 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
12 years ago

Poštovani Herry i ja sam seljačko dijete Ponosim se s time seljak biti nije sramota,u svakom slučaju bolje je nego biti bez ikakvoga posla,danas je to zanat moderni seljak ima danas agronomsku ili neku drugu u tom pravcu školu i obrazovanje. A mi dva idemo dalje drago mi je da dajete podporu Braniteljima i sam ju dajem neke vrste uz vas i druge pojedince i na ovaj način potičujući moral ljudima da ih nismo zaboravili. Sanader je iseljenicima obećao iseljeničku strategiju u smislu uz domaće ulaganja i investiranja,pa se je i s te strane za nadati da će moći konačno… Read more »

harry
12 years ago

Hehehehehe…. nisam novinar, ali puno “radim” sa tom strukom, a i sam imam neke video materijale o Hrvatskim braniteljima, koji su mi jedan od prioriteta, pošto smo dijelili i dobro i zlo… ja sam Vam jedan obični seoski klinac, koji je igrom slučaja eto imau “uzbudljivu” mladost, a i kasnije nisam bio baš miran…hehehehe… No da se ne “raspekmezim” i ne radim “samoreklamu”..ja ću vas lijepo pozdraviti, kao i cijenjene Hrvate diljem svijeta, te urednicu koja nam dopušta ovakve dijaloge ! .. O našoj temi kroz koji dan ili u nekom zanimljivom članku koji se pojavi na stranicama Hrvatskog Glasa… Read more »

Josip Mayer
12 years ago

Dragi harry I te kako vas razumijem svi mi imamo svoju priču sa nekoliko kora.Kada ste spomenuli kruh sa sedam kora u prvu ruku sam pomislio da niste možda novinar. Ali treba je najprije pomoći sam sebi kako bi se moglo pomoći drugima.Slično vidim to i u Hrvatskoj,hrvati iz van i iz unutrašnjosti zemlje kako ste i sami napomenuli trebaju se uključiti u različite aktivnosti kako bi mogli bolje pomoći i sebi i Hrvatskoj i to je to što svi želimo,moralno je katolički,kršćanski i ljudski. Dali su svi toga mišljenja vrijeme će svoje donjeti, dobro bi bilo da nam se… Read more »

harry
12 years ago

..na žalost, javljam se sa malim zakašnjenjem, no ogiteljski problemi me malo “pritisli”..ali nema odustajanja,a bio sam zaokupljen i sa obradom materijala koji sam snimao na Trgu Bana Jelačića u Zagrebu… no eto uspio sam naći toliko vremena u ovaj sitni sat (puni mjesec, pa mi je spavanje apstraktni pojam), da pročitam Vaše retke… Da otac mi je bio “svjetski” čovjek, iako tek VKV bravar, ali široka pogleda i dubokih misli i zahvaljujući njemu i njegovom nauku, prije svega poštenju, iskusio sam kruh sa sedam kora, polomio i pokoji zub, no sve je to iskustvo koje nas ući boljem sutra.… Read more »

Josip Mayer
12 years ago

Poštovani Harry

Razmišljajući i studirajući ovako na moj način vaš je tata imao dobra uviđanja govoreći vama.
Hrvati su dobri radnici poznati u Hrvatskoj Evropi i Svijetu ali su slabi gospodari.
Slažem se sa vama i vašim tatom ili je čovjeku to prirođeno ili mora učiti,snimajući nešto i od drugih.
Pitanje je samo kako,kada većina u Hrvatskoj nisu spremni čovjeka saslušati, čast onima koji to već odavno čine uključujući i naše iseljenike.

Josip Mayer
12 years ago

Svaka čast prijatelju harry Za lijepe riječi i za ovu poetsku sklabu braniteljima upravo danas 14.05 počima prosvjed protiv Haške optužnie u Frankfurtu a 21.05. u Stuttgartu Samo to nam nije dovoljno za Hrvatsku i Hrvate su i na drugim područjima pune ruke posla pogotovo u društvu zemalja članica EU-a. I samome mi je čudno da nemamo više sugovornika vjerojatno zato što smo ista nacija,čast kreativnima i aktivnima,pa se sve mane od prijedosti nažalost prije šire nego nešto dobroga.Pojedincima inače vrlo glasni u grupicama i skupinama, tamo gdi je potrebno treba da im netko drugi otvori usta. No to su… Read more »

harry
12 years ago

Pjesma ratnicima

dok su ginuli i krvarili
draga nam braća
dajući sebe za slobodu
naroda svog,
neka gori na slavu
vječita vatra
u oku domoljuba svakog

pismo nek’ naše,
u spomen im bude
da djeca i ljudi
zauvjek vide…

ljubav za braću
i Domovinu našu,
nema cijene
i životno breme

spomen im neka
ovo mjesto bude
za istinu pravu
za te naše ljude..

braća su naša
za slobodu dali
jedino vrijedno
što mogli su i znali

životom su svojim
zadužili mladost
i krvlju i ranom
za spomen na njih,
neka bude Domovinska radost

by harry

harry
12 years ago

..apsolutno se slažem sa Vama, ali opet, žalostan sam da se ovoj maloj diskusiji nije priključio i netko tko se afirmira kroz političke struje u dijaspori, već se sve svodi na naš međusobni dijalog, bez obzira na njegovu kristalnost i čistoću običnih ljudi…mada će mnogima ovo zvučati pomalo apstraktno, ali mnogima u Hrvatskoj Vaša saznanja i mišljenja su jako bitna i mogu slobodno reći, da će te upravo Vi, svi zajedno, imati presudnu ulogu u odluci o integraciji u EU. Pošto nam dolazi ljeto, i vrijeme godišnjih odmora, jedan od načina animacije domaćeg življa u Hrvatskoj imati će i vaša… Read more »

Josip Mayer
12 years ago

Poštovani sokole herry Požda ćete se i u tom smislu makar donekle sa mnom složiti možda i netko drugi, iz mojih iskustava proilazi – Hrvatska će nam ugodnije i očaranije izgledati kroz vlastite ideje i zalaganja te promjene jednih te istih ponekad i gorkih ukusa. Sigurno je da u EU ne teče med i mlijeko ni našim iseljenicima diljem Evrope i svijeta vjerojatno ni nekim drugim stranim nacijama, nit će med i mlijeko samo od sebe teći i Hrvatima. Za svoje dobro i ukusne razlike svi se moramo sami izboriti. Prema tome budemo li i dalje na taj dosadašnji način… Read more »

harry
12 years ago

Hvala na ovim riječima..i moj pokojni otac je uvijek govorio, “mi Hrvati, dobri smo sluge i radnici, ali nismo gospodari!”, ovo je laički rečeno, od jednog bravara, koji je ispekao zanat tek dolaskom u “Irion”, a kad se je vratio kući, bio je i cijenjen u firmi… Iskreno, malo sam se poigrao sa našim pisanjem, jer ja osobno nisam skeptik prema Europi, proputovao sam je gotovo cijelu i imam jako lijepe uspomene, no to nije isto kao i živjeti po takvim standardima…na kraju rekli bi…suma sumare… tko voli i želi raditi, neće biti gladan..a to nam je jedna od životnih… Read more »

Josip Mayer
12 years ago

Poštovani harry NE u Europu je prošlost DA u Evropu je budućnost Vidite i sami koliko je komentatora za razliku od mene spremno dati nešto više od sebe,to nam ni u kojem slučaju nije prijednost već društvena mana. Ni sam nemam čarobnu palicu ni štapić kako bi vam mogao odgovoriti kvalitetno unaprijed na vaše pitanje a kako vidite komentatora koji bi kroz svoju znanost školovanje i obrazovanje, praksu i iskustvu na vaše pitanje možda mogao još bolje odgovoriti, nema. Što mlade čeka u EU sigurno im med i mlijeko neće curiti samo od sebe pokraj njih. S obzirom na to… Read more »

harry
12 years ago

..Poštovani gospodine Mayer, ja sam samo molio da nam pomognete u odluci…ništa više…tražim li previše?.. .. I moj pokojni otac bio je krajem 60 u Njemačkoj, ali meni i mojoj djeci to ne pomaže kod odluke što je bolje za sutra…Vaš rad i učenje poštujem, kao što i Nijemci poštuju danas, nakon toliko godina Vaš rad i doprinos boljitku države.. ali molim još jednom, prosvijetlite svoje sunarodnjake…ovo je apel malog, svakodnevnog čovjeka, koji nije siguran u ono što vidi i čuje…od Grčke, Porugala, Mađarske……. Vjerujem da shvaćate moj strah i nemir …. ovo nema , ali baš nikakve veze sa… Read more »

Josip Mayer
12 years ago

Poštovani hery nemojte se molim vas samo ljutiti ja bih još nadovezao Fotelja nekima važnija od politike druženja,udruga i društva jer prvi raskol opetovano koji je doprinjeo podjeli i raskolu Hrvata je upravo društvo i neljudsko ponašanje naših pojedinih političara te ne spremnost dati ešto više od sebe svojim ljudima i društvima kako u Vladi slično i Oporbi a traje sve do sada. Razjedinjenjem i podjelom prve hrvatske udruge HVO-a VIDR-a te niz mnogi drugih civilnih udruga i pojedinaca vidi se što nam je dosada dobroga donjela naša šepava politika koja još dan danas šepa poput novorođenca a trebala bi… Read more »

Josip Mayer
12 years ago

Poštovani Harry moram vam i to reći

Iseljenici dolazeći 60 godina takorekoć iz opanaka u cipelu diljem Evrope i Prekooceanskih zemalja vjerojatno i negdje drugdje u Svijetu su i te kako uz svoju struku i znanje,učili… umjesto bili zavidni..,snimali preuzimali ono štoje dobro od domaćina u mom slučaju od Njemaca… sa vrućum željom da prosperiramo poput njih.
Rušenjem Berlinskoga zida,građanstvo istočne Njemačke je snimalo učilo i preuzimalo je od Zapadne odnosno i dan danas to čine od svojih sunarodnjaka.
Veliko je pitanje od koga će snimati Hrvatski građani,kad hrvatska politika,za svoje sunarodnjake diljem Europe i Svijeta pita tek kod izbora.