LICHTER-BILDER-SCHAU U KARLOVCU

piše: Dražen Katić

Karlovac/ Organizirana je  međunarodna i humanitarna izložba Lichter-Bilder-Schau u predivnom baroknom hotelu Korana Srakovčić u Perivoju J. Vrbanića 8 u Karlovcu.

Kao i uvijek naše izložbe su internacionalne, ali imaju i humanitarnu notu.

Tako će i ovaj puta humanitarnom prodajom umjetnine financijski biti potpomognuta neprofitna udruga SOS Dječje selo Hrvatska. Slijediti će izvještaj o donaciji.

U Karlovcu su izlagali sljedeći umjetnici: Tina Črnugelj, Mirjana Švorc, Kata Katić, Vladimir Bašič Šoto, Vladimir Halovanić, Leonard Lesić i Dražen Katić iz Duge Rese, potom iz Zagreba Dark Pavišić, iz LUB Bjelovar Zlatko Sabolović i Mirko Markešić, iz Stuttgarta umjetnik i fotograf Rudo Čavar,  karikaturist (Cartoons) Hugo Carrillo i akademski slikar (St. Petersburg) Roman Ryzhov.

Moto izložbe je “Umjetnost sreće barok”.  Ovom izložbom smo u okviru njemačkog projekta Lichter-Bilder-Schau prezentirali stvarna / realna djela ali i digitalnu projekciju djela umjetnika. Barokni ambijent hotela s kraja 18. stoljeća je dao posebnu notu izložbi koja je zračila autentičnošću, modernim izražajem i potpunom ekspresijom umjetnika. Ova izložba bi se mogla ubrojiti u jednu od najboljih do sada.

Izložbenu čaroliju su svojom kamerama u tri kraća intervijua zabilježili djelatnici karlovačke telvizije TREND TV. Uradak će uskoro biti prikazan javnosti. Interviju su dali akademski slikar Vladimir Bašić Šoto, kolekcionar gospodin Darko Pavišić i kordinator umjetničkog projekta Dražen Katić.

O Umjetničko-socijalnom projektu Lichter-Bilder-Schau” koji je utemeljen u Stuttgartu i djeluje od 2014 godine više možete pogledati pod:

www. lbs2014.blogspot.de

Također fotografije sa ove izložbe možete pogledati pod tim linkom.

Lijep pozdrav i u ime svih umjetnika projekta Lichter-Bilder-Schau želimo Vam uspješnu i veselu Novu 2022 godinu!

2 2 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments