DONATORSKI PRILOG SOS DJEČJEM SELU

prilog: Dražen Katić

Pred Božić 2021. održana je međunarodna i humanitarna izložba Lichter-Bilder-Schau u predivnom baroknom hotelu Korana Srakovčić u Perivoju J. Vrbanića 8 u Karlovcu.

Kao i uvijek, naše izložbe su internacionalne, ali imaju i humanitarnu notu. I ovaj puta humanitarnom prodajom umjetnine financijski je potpomognuta neprofitna Udruga SOS Dječje selo Hrvatska, koja 30 godina skrbi za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Donacijski je prodana slika akademskog slikara Vladimira Bašića Šote iz Duge Rese jednom anonimnom poduzetniku također iz Duge Rese. Vrijednost prodane slike 2.000 kn uplaćena je gore navedenoj Udruzi.

Gospodin Vladimir Bašić Šoto je pored toga SOS Dječjem selu Hrvatska darovao još jednu umjetničku sliku koja će krasiti zid Udruge.

Primopredaja donacije je obavljena u Zagrebu 08.01.2022 u prostorijama Udruge a bile nazočne: direktorica odjela za donacije i komunikacije SOS Dječjeg sela Hrvatska, Marinka Šenjug i koordinatorica za korporativna partnerstva Danijela Kovačević, te koordinator umjetničkog projekta Lichter-Bilder-Schau Dražen Katić.

– Zahvaljujući ljudima velikog srca naša Udruga punih 30 godina pruža brižan dom djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Na njihovom putu ka odrastanju podršku im pružaju brojni partneri i donatori SOS Dječjeg sela Hrvatska. Iznimno nas raduje što smo postali dijelom internacionalne izložbe i na najljepši mogući način sudjelovali u humanitarnoj noti. Od srca hvala gospodinu Bašiću Šoti na hvalevrijednoj donaciji‘, rekla je Marinka Šenjug, direktorica odjela za donacije i komunikacije SOS Dječjeg sela Hrvatska.

U Karlovcu su izložili slijedeći umjetnici – umjetnici iz Duge Rese – Tina Črnugelj, Mirjana Švorc, Kata Katić,  akademski umjetnik Vladimir Bašić Šota, ilikovni pedagog Vladimir Halovanić, street art umjetnik Leonard Lesić i Dražen Katić

Umjetnik iz Zagreba: Darko Pavišić (Kunst & Antiquitäten)

Umjetnici iz LUB Bjelovar: gospodin Zlatko Sabolović i Mirko Markešić

Umjetnici iz Stuttgarta: umjetnik i fotograf Rudo Čavar, karikaturist (Cartoons) Hugo Carrillo, akademski slikar (St. Petersburg) Roman Ryzhov

Moto izložbe je bio “Umjetnost sreće barok”! Barokni ambijent hotela Korana s kraja 18. stoljeća dao je posebnu notu izložbi koja je zračila autentičnošću, modernim izražajem i potpunom ekspresijom umjetnika.

Izložbenu čaroliju su svojom kamerama u tri kraća intervjua zabilježili djelatnici karlovačke telvizije TREND TV. Uradak je bio prikazan na TV-u. Intervju su dali akademski slikar Vladimir Bašić Šoto, kolekcionar Darko Pavišić i kordinator Dražen Katić.

O Umjetničko-socijalnom projektu Lichter-Bilder-Schau” koji je utemeljen u Stuttgartu i djeluje od 2014 godine u Njemačkoj i Hrvatskoj više možete pogledati pod: www. lbs2014.blogspot.de

Također, fotografije s primopredaje donacije SOS Dječjem selu Hrvatska u Zagrebu možete pogledati pod tim istim linkom.

Lijep pozdrav i u ime svih umjetnika projekta Lichter-Bilder-Schau i predstavnica SOS Dječjeg sela.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments