SVIBANJSKA “ŽIVA ZAJEDNICA”

Adolf Polegubić
Frankfurt na Majni
/Iz tiska je izašao svibanjski broj Žive zajednice, mjesečnika hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj. Od vijesti iz Crkve u svijetu ističe se ona o proglašenju blaženim pape Ivana Pavla II. u Rimu, a tu su i brojne vijesti iz domovnske Crkve …izjava Hrvatske biskupske konferencije povodom haške presude, pa vijest o sjednici Vijeća HBK i BK BiH za hrvatsku inozemnu pastvu, održanoj nedavno u Zagrebu na kojoj je istaknuto: „S obzirom na skori prijam Hrvatske u EU i aktualnu problematiku hrvatskih katoličkih misija diljem svijeta, svi su članovi Vijeća složni u ocjeni da se o potrebama naših vjernika u inozemstvu treba sustavnije i konstruktivnije raspravljati, ne samo na sjednicama obiju biskupskih konferencija, nego i u pojačanoj suradnji s ovlaštenim državnim tijelima. U novom broju može se pročitati intervju s teologom, duhovnim voditeljem i piscem prof. dr. Tomislavom Ivančićem pod naslovom “Čovjekova genijalnost i nemoć». Hrvatske pastoralne suradnice i suradnici iz Njemačke sudjelovali su na seminaru daljnjeg usavršavanja u Naurodu kod Wiesbadena o temi „Mladi – budućnost Crkve i naroda». Seminar su vodili  vlč. dr. Šimo Maršić iz Sarajeva i maestro Ivan Žan iz Novalje na otoku Pagu. Dr. Ivica Žižić iz Splita nastavlja svoj teološki osvrt o temi Geste vjere. Tu su i brojne vijesti iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica iz Njemačke. Tu je i rubrika za najmlađe Dječji kutak, kao i rubrika za mlade Svijet mladih – Jugendwelt pod nazivom „Nepravda!»
U rubrici Hrvatski (nad)biskupi ovoga je puta predstavljen pomoćni zagrebački biskup mons. Ivan Šaško. Stjepan Herceg u svom Socijalnom savjetniku piše o pomoći o starijima i nemoćnima.U prilogu na njemačkom jeziku u svojoj poruci delegat za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivica Komadina piše o Božjoj pravdi i ljudskoj nepravdi …
-Ne treba smetnuti s uma da danas ima u svijetu onih u čije se zemljovide ne uklapa samostalna i međunarodno priznata država Hrvatska, a takvih je i u domovini koji služe raznim interesima i djeluju na destabilizaciji Hrvatske. To sve domoljubne Hrvate obvezuje na angažiranje i poduzimanje svih legitimnih pothvata kako bi se očuvale vrijednosti Domovinskog rata i krvlju stečene hrvatske slobode …piše u uvodniku novog broja, urednik Žive zajednice, Adolf Polegubić. Živu zajednicu možete pronaći na stoliću za tisak u Hrvatskim katoličkim misijama u Njemačkoj.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments