JARUN I KONJSKA GLAVA

piše: Marija Juračić

Moja baba voli sve komentirati pa je sada komentirala i pad bespilotne vojne letjelice u glavni grad Lijepe Naše. Idu joj na živce oni političari koji govore o slučajnosti pa za „incident“ okrivljuju google maps.

Budući da  takve letjelice moraš nafilati podacima, navodno je neki „genijalac“ umjesto Yarun, utipkao naredbu Jarun, pa je ona odletjela u suprotnom smjeru.

Baba ne vjeruje u tu mogućnost baš zato što je letjelica starinska i sigurno joj je trebalo unijeti i koordinate njezinog leta, a ne samo dati podatak – Jarun.

Baba tvrdi da je ta letjelica imala ulogu konjske glave koju smo imali prilike vidjeti u filmu Kum… Ona je opomena! Baba još kaže da je samo vjetar, koji je cijelo vrijeme puhao, utjecao na to da se letjelica ne sruši na mogući cilj – kuću punu studenata, uzdanica naše budućnosti.

Kažem babi da pretjeruje jer se letjelica srušila zbog nestanka benzina, a ona spremno odgovara:

„Naravno, i to je bilo precizno ukalkulirano u njezin let.“

Nekako mi je lakše vjerovati da je za sve kriv Google maps i onaj priučeni „genijalac“ koji je letjelici nafilao podatke, a baba već udari po drugoj temi. Zanima je što govori NATO na to. Pokazalo se da njegov zračni kišobran nema rupa, jer nema ni kišobrana. Letjelica je prošla tri države, a naš razvikani bodyguard  nije reagirao. Očito je naviknut na „prijateljsku vatru“.

I onda baba od nekud izvuče staru hrvatsku poslovicu:

„Uzdaj se u se i u svoje kljuse.“

4 4 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments