PLEŠITE S NAMA

Lijepe riječi nakon uspješna nastupa folklora Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice Berlin u kulturnom programu 1. svibnja.

Berlin/ “Dragi umjetnici i umjetnice 1. svibnja u Britzer Garten! Nastupili ste nakon dvije godine pauze i kratke pripreme i dali sve od sebe. Omogućili ste gledateljima sudjelovanje u glazbi i plesu koji su za vas vrlo važni i time ste priredili veliku radost. Isto je tako važno pokazati da smo mi međusobno solidarni kao i da “naša” forma plesa i glazbe u sociološkom okviru ima za nas isto značenje kao i umjetnost na “velikoj” pozornici. Hvala za vaš doprinos i do sljedeće godine”, stoji između ostalog u poruci koju je izvođačima programa u povodu 1. svibnja uputila voditeljica programa dr Evelin Krause, poznata i kao nekadašnja voditeljica folklornog ansambla “Hrvatski biseri”.

Ukrako, lijepim nošnjama i dobrom izvedbom Karlovačkih plesova na prostranoj pozornici Britzer Garten predstavio se folklor Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice Berlin u veoma lijepom svjetlu, na zadovoljstvo publike a i samih izvođača, voditeljice Folklora Ankice Andrić Prskalo i predsjednice udruženja Karmen Meić.

Osim folklora Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice Berlin, u prazničnom programu koji je organizirao LAG Tanz Berlin e.V. sudjelovale su i brojne druge amaterske plesne udruge i ansambli predstavljajući “kako narod pleše” u Njemačkoj, Hrvatskoj, Češkoj, Slovačkoj, Srbiji, Francuskoj, Rumuniji, Izraelu, Bugarskoj, Španiji, Mađarskoj…

“Ples i glazba spajaju ljude, dobri su i za duhovno i tjelesno zdravlje. Tanzen Sie mit uns/ Plešite s nama, poručuje organizator programa u Britzer Garten.

Folklor Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice Berlin ima redovite probe srijedom, u 18:30 na adresi Bergmanstr. 29, 10961 Berlin-Kreuzberg. Pridružite im se!


 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments