U SPLITU PROMOCIJA KNJIGE MARIJANE ŠUNDOV

Dugogodišnja suradnica Hrvatskog glasa Berlin, Marijana Šundov, promovira u Splitu svoju knjigu “Pisma iz Hrvatske, život je putovanje” nastalu prema rubrici “Moje razglednice”

Split/ Promocija knjige Marijane Šundov nasslova „Pisma iz Hrvatske, život je putovanje“ održat će se u srijedu 8. lipnja 2022. u 18 sati, u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu.

Knjigu će predstaviti gospođe Edita Lučić Jelić (Radio-Dalmacija), Sonja Breljak (Hrvatski glas Berlin), dr. sc. Mirko Šundov, general zbora u mirovini i autorica.

U 65 posebnih priča, pisama odnosno putopisa na 290 stranica opisani su Zagreb, Split, Osijek, Šibenik, Zadar, Trogir, Čakovec, Bjelovar, Dubrovnik, Virovitica, Opatija, Vukovar, Marija Bistrica, Zaprešić, Pula i mnogi drugi gradova i ne samo oni. U knjizi su priče otoka Visa, Raba, Mljeta, Lokruma, Lopuda.

Iz knjige: “Postoje oni živi gradovi i sela bogate prošlosti, ne znači uvijek sretne i mirne, ali koji su tu svoju povijest prihvatili, žive s njom i u njoj. Nigdje se taj ljudski duh, koji ima sposobnost gradnje, oplemenjivanja , simbioze, preživljavanja i rasta ne vidi tako očito kao ovdje u drevnom grčkom Aspalathosu, rimskom Spalatumu, odnosno hrvatskom Splitu…” 

5 1 vote
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments