PROMOVIRANA “PISMA IZ HRVATSKE”

Vrlo  uspješna splitska promocija knjige “Pisma iz Hrvatske” autorice Marijane Šundov, dugogodišnje suradnice Hrvatskog glasa Berlin.

prilog: uredništvo HGB

Split/ Promocija knjige Marijane Šundov naslova „Pisma iz Hrvatske, život je putovanje“ organizirana je u srijedu u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu.

U 65 posebnih priča, pisama odnosno putopisa na 290 stranica opisani su Zagreb, Split, Osijek, Šibenik, Zadar, Trogir, Čakovec, Bjelovar, Dubrovnik, Virovitica, Opatija, Vukovar, Marija Bistrica, Zaprešić, Pula imnogi drugi gradova i ne samo oni. U knjizi su priče otoka Visa, Raba, Mljeta, Lokruma, Lopuda.

Knjigu i promotore je u uvodu večeri ukratko predstavila Edita Lučić Jelić, novinarka Radio-Dalmacije.

Potom je autorica govorila o tome koje značenje za nju osobno imaju pisma i putovanja, prijateljstvo i suradnja s Hrvatskim glasom Berlin, sve važni sastojci knjige ili njena nastajanja. Marijana Šundov je čitala i dijelove putopisa o Splitu i Dubrovniku.

Autoričin suprug, dr. sc. Mirko Šundov, general zbora u mirovini, izvrsno je pročitao putopis o Zagrebu i legendi o Krvavom mostu.

Na kraju je o knjizi govorila i Sonja Breljak, urednica Hrvatskog glasa Berlin i autorica predgovora promovirane knjige, čitajući  između ostalog i razmišljanje i komplimente koje je na račun putopisa i reportaža Marijane Šundov, svojevremeno uputio, danas pokojni Emil Cipar, suosnivač i urednik Hrvatskog glasa Berlin.

Na koncu je pročitano i razmišljanje i riječ urednice knjige Marijane Rukavina Jerkić koja osobno  nije mogla biti na splitskoj promociji.

Lijepa, ugodna, pozitivna atmosfera, popunjena dvorana Gradske knjižnice, zainteresirani slušatelji, dobra knjiga i lijepa čitanja i prezentacije sadržaja knjige, razlozi su zbog kojih su brojni s ove promocije otišli u dobru raspoloženju, zadovoljni doživljenim i s netom kupljenom knjigom pod rukom.

Reklo bi se, prema zanimanju publike, autorica može već početi raditi na novoj, trećoj knjizi (do sada “Pisma iz Belgije” i “Pisma iz Hrvatske, život je putovanje”),  o čemu svjedoče i novi, u dosadašnjim knjigama neobjavljeni, putopisi Marijane Šundov u rubrikama Hrvatskog glasa Berlin.

 

5 1 vote
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments