“UKORIČENA DUŠA” PREDANA ČITATELJIMA

U Splitu promovirana “Ukoričena” duša Marice Žanetić Malenica

prilog: Uredništvo HGB

Split/ Pred punom dvoranom splitskog Dominikanskog saamostana promovirana je knjiga autobiografskih priča, naslova “Ukoričena duša”, Marice Žanetić Malenica.

Knjiga je rađena prema sadržaju rubrike “Tragom uspomena” na Hrvatskom glasu Berlin kojeg je autorica knjige višegodišnja suradnica.

Kroz promociju je vodila Nina Cvitković Đone, ravnateljica Narodne knjižnice u Blatu na Korčuli. Dijelove iz knjige je čitala Jagoda Kecman, predsjednica Umjetničke likovno književne unije Vlaho Bukovac, potom Tihana Malenica Bilandžija koja je govorila o blagotvornom djelovanju pisanja na sveukupno stanje ljudskog organizma, te urednica Hrvatskog glasa Berlin koja je podsjetila kada je i kako došlo do pozitivne suradnje koja je rezultirala i ovom, sedmom knjigom Marice Žanetić Malenica. Sve je upotpunila glazbom Damira Bašić (viola).

“Sve se posložilo… opuštajuća sinergija razlila se, uz riječi i zvuk viole, prepunom dvoranom splitskog Dominikanskog samostana. Hvala svim dragim licima, poznatim i nepoznatim, u koja sam gledala i bez čije podrške sve bi bilo teže i ne bi imalo smisao. Sedma knjiga stavljena je na policu. Idemo dalje… jer, nijedna godina bez knjige, moj je moto”, rekla je Marica Žanetić Malenica.

Na kraju promocije zahvalila je svima koji su dali doprinos da “Ukoričena duša” ugleda svjetlo dana, nakladniku narodnoj knjižnici iz Blata na Korčuli, urednici knjige i autorici pogovora Sonji Breljak, za predgovor Tihani Malenica Bilandžija, ilustracije Antea Malenica, lektura Katarina Žanetić i za dizajn knjige Dariji Čičmir Marković.

Autorica je na kraju još dugo primala čestitke za knjigu i uspješnu promociju te potpisivala knjige brojnima koji su poželjeli imati “Ukoričenu dušu” u svojoj kućnoj knjižnici.

5 1 vote
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments