ŠTO JE PREVIŠE …PREVIŠE JE

Hrvatska Vlada ne odustaje od namjere skladištiti radioaktivni otpad iz cijele Hrvatske u srcu Zagreba u Institutu Ruđer Bosković, na Šalati u gusto naseljenoj stambenoj zoni.
Navodno bi to bilo samo privremeno, odnosno 5-7 godina, dok se ne pronađe prava i pogodna lokacija za izgradnju skladišta za radioaktivni otpad. Istina je da takva lokacija i skladište nije pronađeno zadnjih 20 godina pa su stanovnici Zagreba s pravom zabrinuti za svoju sigurnost i sigurnost svoje djece.
Piše nam ovo Vlasta Toth, supredsjednica Zelene liste članica Vijeća četvrti Gornji grad Medveščak. Opet jedna u nizu laži i obmana i pokušaja prebacivanja odgovornosti na iduće generacije. Do sada u cijelome svijetu nije pronađen način da se radioaktivni otpad sigurno ukloni.
Bomba je to koja kuca, a odgovornost se prebacuje na iduće generacije. Posude za otpad koje trebaju izdržati stotine godina …pokazale su se već nakon trideset godina poroznim.
Ako želiš da se u našem lijepom Zagrebu može i u budućnosti sigurno živjeti potpiši peticiju na koju će te odvesti poveznica ispod teksta.
Ne dopustimo Vladi da nas vuče za nos i pravi budalama, jer mi želimo da i pokoljenja iza nas mogu sigurno živjeti.
Zar nije dosta da su već sve rasprodali, pa sada proigravaju i sigurnost budućih generacija.

POTPIŠI PETICIJU!

Pobrini se da i tvoji prijatelji dobiju mogoćnost priključiti se! Stavi na facebook, twitter i sl.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
13 years ago

Viktore

hoćete reći vlada vlada pokraj volje svojih građana a to je danas nemoguća misija.

Viktor Arbanas
13 years ago

lokacija, lokacija
peticija (molba)

Ma što se molbom ovoj vladi koja vlada može postići? Vlada, ne pita nikoga, a kamo li svoje robove i kmetove tj. hrvatski narod. Tračerica samovoljno bez ikakve mogućnosti provjere jednostavno VLADA.