“BOGORODICA S DJETETOM” DONACIJA HRVATSKOJ

Sliku “Bogorodica s djetetom” Andrije Medulića Muzeju za umjetnost i obrt daruje dr. Dinko Podrug i Nacionalna federacija kulturnih zaklada hrvatskih Amerikanaca.

prilog: Ivana Rora

Zagreb/  U četvrtak, 14. srpnja 2022. u 12 sati je događanje na kojem će Muzeju za umjetnost i obrt, a time i svim građanima Grada Zagreba i RH biti donirana vrijedna slika „Bogorodica s djetetom“, remek djelo slavnog hrvatsko-talijanskog majstora Andrije Medulića Schiavonea koju daruju američki Hrvat dr. Dinko Podrug i Nacionalna federacija kulturnih zaklada hrvatskih Amerikanaca (NFCAFC).

Ugovor o donaciji slike potpisat će dr. Dinko Podrug i Miroslav Gašparović, ravnatelj MUO.

Događanju će nazočiti predstavnici Ministarstva kulture i medija RH, Grada Zagreba te drugih institucija.

Partner događanja je Hrvatska matica iseljenika.

Slika „Bogorodica s djetetom“ predstavljena je hrvatskoj javnosti 2017. godine uključenjem u Stalni postav Muzeja za umjetnost i obrt zahvaljujući američkom Hrvatu, kolekcionaru i uglednom psihijatru iz New Yorka dr. Dinku Podrugu koji je sliku kupio prije nekoliko godina u tamošnjoj aukcijskoj kući Sotheby.

Potpisivanjem donatorskog ugovora dr. Dinko Podrug, izvorni donator slike te predsjedavajući NFCACF-ova Odbora za donacije u svoje osobno ime i u ime Nacionalne federacija kulturnih zaklada hrvatskih Amerikanaca (NFCAFC) će darovati ovu vrijednu Medulićevu sliku Muzeju za umjetnost i obrt čime će MUO, Grad Zagreb te građani Republike Hrvatske dobiti u trajno vlasništvo prvu i jedinu, međunarodno verificiranu sliku Andrije Medulića.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments