OBJAVLJENA ISPRIKA MLADEŽI ZELENIH

Grüne Jugend obrisali spornu objavu na Twiteru nakon reagiranja Veleposlanstva Republike Hrvatske u Njemačkoj.

Berlin/ Hrvatsko veleposlanstvo u Njemačkoj je “najoštrije je osudilo” optužbe Mladeži Zelenih da je za masakr u Srebrenici, uz Srbiju, odgovorna i Hrvatska.

Mladež Zelenih je priznala pogrešku, uklonila sporni twit i objavila ispriku.

“Es gab einen Tweet von unserem Account über das Massaker von Srebrenica, in dem fälschlicherweise behauptet wurde, Kroatien sei daran beteiligt gewesen. Das ist vollkommen falsch. Dieser Fehler hätte uns nicht unterlaufen dürfen und wir möchten uns aufrichtig dafür entschuldigen!”

“Objavili smo tvit o masakru u Srebrenici u kojem se pogrešno tvrdilo da je Hrvatska umiješana u Masakr u Srebrenici. A to je potpuno pogrešno. Nismo smjeli načiniti ovu pogrešku i iskreno se ispričavamo zbog toga!”,  napisali su danas na Twitteru.

Klara Schedlich, članica Mladeži Zelenih i zastupnica u Berlinskom parlamentu, inače hrvatskog podrijetla, objavila je na Twiteru:

Posebno se želimo ispričati svim Hrvatima koje smo ovom lažnom izjavom diskreditirali i povrijedili! Žao nam je što je sve ovo zasjenilo obilježavanje srebreničkog masakra.”

“Nalazim se u RH na godišnjem odmoru. Žao je i meni zbog ove velike greške. Posebno mladi ljudi, koji u vrijeme masakra u Srebrenici još nisu bili ni rođeni se moraju upoznati s prvim ratom u Evropi vođenim poslije 2. svj. rata, a koji je završio s Natovim bombardiranjem Srbije.”, stoji u poruci Klare Schedlich na Twiteru Mladeži Zelenih na kojem je danas uklonjena objava s optužbama upućenim Hrvatskoj te objavljena isprika.

 

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments