SLIKE GOVORE VIŠE OD RIJEČI

NA NATJEČAJU TAFEL  e.V.  NAGRAĐENI I POLAZNICI LIKOVNE RADIONICE  KOJU VODI ANKICA KARAČIĆ, SLOBODNA UMJETNICA IZ ISERLOHNA
piše: Sonja Breljak

Tisuću vrtića i osnovnih škola iz Njemačke, sudjelovalo je u likovnom natječaju što ga je raspisala organizacija Die Tafel e. V.,  točnije njegova  savezna  krovna udruga. Moto ove organizacije koja skrbi o potrebnima je: Hrana – tamo gdje je potrebna. Temom hrane bavila su se i djeca u svojim likovnim radovima. A da pri tom, djeca ne misle samo na pommes i pizzu pokazali su kroz radove u kojima su oslikali i više od same hrane -obitelji pri zajedničkom jelu, korpe voća i povrća, radost pri objedu. Tisuću likovnih pošiljaka s više tisuća radova, pregledao je ocjenjivački sud. Nimalo lagan zadatak. U pravom moru dobrih i kreativnih radova ovog natječaja, našli su se  i oni  koje su naslikali polaznici likovne radionice Schmeterling što ju vodi naša Ankica Karačić iz Iserlohna. Djeca su iz Iserlohna, Kaltofa i Hennena a polaze 1.-4. razred.
Bilo je i nagrađenihiz likovne radionice Schmeterling, na ovom natječaju. Lijepe knjige s posvetom dobile su Sofija, Malin, Ana, Josephine, Larisa i Clara. Lijepa akcija. Bravo za Tafel, Ankicu, Schmeterling i djecu.
Inače, Ankica Karačić, slobodna je umjetnica iz Iserlohna, porijeklom iz Iloka. O njenom neumornom slikarskom i pedagoškom radu, već smo pisali na stranama našeg Hrvatskog Glasa. Zajedno sa suprugom Antom, Ankica Karačić već više godina  raspisuje i vodi i  likovni natječaj  namijenjen prvenstveno hrvatskoj djeci širom svijeta.
Uobičajeno, odaziv bude vrlo veliki, te pristigne više stotina  radova na zadanu temu. Ovogodišnji takav natječaj je upravo u tijeku. Natječaj pod naslovom Iserlohn –Zürich 2012. ima za temu: Moj svijet. Više o tom natječaju, njegovim uvjetima i trajanju,  možete pročitati ovdje na našim stranama.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
12 years ago

Slike odkrivaju osim govora
pravo lice čovjeka.