LITERARNA TRIBINA HRVATSKE KULTURNE ZAJEDNICE NA SAJMU KNJIGA

Hrvatska kulturna zajednica /Ogranak Matice hrvatske u Wiesbadenu sudjeluje na Sajmu knjiga u Frankfurtu i predstavlja se literarnom tribinom 22. listopada.

Wiesbaden – Frankfurt/ Hrvatska kulturna zajednica /Ogranak Matice hrvatske u Wiesbadenu (HKZ/OMH-Wi)  sudjelovat će i predstaviti svoj aktualni rad i djelovanje društva na tradicionalnoj literarnoj tribini HKZ/OMH-Wi, na Hrvatskom štandu ovogodišnjeg Sajma knjiga u Frankfurtu (koji traje od 19. do 23.10.),  u subotu, 22. listopada s početkom u 13:00 sati.

PROGRAM:

Časopis Riječ broj 63/64, HKZ/OMH-Wiesbaden, 2022. godine u kojem su predstavljeni desetak autora*ica i njihovih radova. Riječ broj 63/64 sadržava recenzije i javno predstavljanje književnih radova.

Mala povijest njemačke književnosti / Kleine Geschichte der deutschen Literatur – djelo je zagrebačkog germaniste prof. dr. Viktora Žmegača koji je u ovoj knjizi, na samo 425 stranica, detaljno prikupio povijest njemačke književnosti od početaka oko 750. do danas.

Predstavljanje ovog djela je u spomen nedavno preminulom autoru. https://hrvatskiglas-berlin.eu/?p=219787

Prijevod romana Bojane Meandžija, Lauf! Warte nicht auf mich…/ Trči! Ne čekaj me… tiskan je prošle godine u nakladi izdavačke kuće Wieser/ Klagenfurt. A kako je upravo HKZ/OMH-Wiesbaden doprinijela objavljivanju i tisku njemačkoga izdanja, promocija u okviru ovogodišnjeg Hrvatskog štanda na Sajmu knjiga afirmirao na poseban način naš rad.

Teološka Biografija Matije Vlačića Ilirika, rad je dr. Luke Ilića, člana naše Zajednice. Ovo znanstveno djelo o Matiji Vlačiću Iliriku prošireno je hrvatsko izdanje objavljeno 2021. godine u Zagrebu. Njemačka recenzija engleskog originalnoga izdanja objavljena je Časopisu Riječ broj 47, HKZ-Wi, 2015., str. 60-64.

Vjeroispovijest i dijaspora – Publikacija Instituta za njemačku kulturu i povijest jugoistočne Europe ,znanstveni je rad dr. Angela Ilić, članice našeg predsjedništva i voditeljice na Institutu za njemačku povijest i kulturu (Sveučilište u Münchenu). Recenzija rada objavljena je u časopisu Riječ broj 63/64, HKZ/OMH-Wiesbaden, 2022., str. 70.

Roman Pappel/Topola, autora Dalibora Markovića, Frankfurt, a koji je u povodu ovogodišnjeg Međunarodnog dan mira nastupio (Slam poetry) na susretu HKZ/OMH-Wiesbaden, u srijedu,

21. rujna 2022. godine . Ovogodišnja Prijestolnica kulture Novi Sad 2022. predstavljena je 7. svibnja u povodu Europskog tjedna 2022. godine u gradskoj vijećnici u Wiesbadenu. Dr. Angela Ilić predstavila je knjigu Novi Sad, u izdavačkom poduzeću Pustet, München 2022.

Više informacija o Frankfurtskom sajmu knjiga putem linka: https://www.buchmesse.de/.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments