OTVOREN FRANKFURTSKI SAJAM KNJIGA

Na ovogodišnjem Sajmu knjiga u Frankfurtu Hrvatski štand je u paviljonu 4.0./F40.

piše: Ivica Košak, Hrvatska kulturna zajednica/Ogranak Matice hrvatske u Wiesbadenu

Frankfurt/ U utorak, 18. listopada u 17.00 sati otvoren je 74. sajam knjiga u Frankfurtu u nazočnosti španjolskog kraljevskog para, kralja Felipea VI i kraljice Letizije, kao i saveznog predsjednika Frank-Waltera Steinmeiera i Elke Büdenbender.

Hrvatski štand nalazi se u sajamskom paviljonu 4.0/F40.

Hrvatska kulturna zajednica / Ogranak Matice hrvatske u Wiesbadenu (HKZ/OMH-Wi) nastupa na sajmu u subotu, 22. listopada 2022. godine u 13:00 sati s predstavljanjem časopisa Riječ i književnih radova koju su bili zastupljeni u našem radu. Vidi privitak i objavu na našem portalu.

Zahvaljujući medijskom pokroviteljstvu naš nastup je najavljen na stranicama Hrvatskog glasa Berlin.

Hrvatski nastup na ovogodišnjem sajmu knjiga objavila je kolegica Aleksandra Brnetić na Hrvatskom glasu Berlin, odnosno u časopisu Fenix.

Kulturna raznolikost i međunarodna razmjena

S 4000 izlagača iz 95 zemalja, na deset razina dvorana, s brojnim pozornicama na izložbenim terenima, više od 2000 događanja i 4000 akreditiranih novinara, Frankfurtski sajam knjiga (19. i 23. listopada 2022.) ponovno je u punoj nazočnosti.

Juergen Boos, direktor Frankfurtskog sajma knjiga, izjavio je danas:

“Jako se radujem što ću ponovno vidjeti mnoge autore, izdavače i partnere. Osobni susreti važniji su nego ikad: jer prisutnost pomaže protiv polarizacije. Razgovarate jedno s drugim drugačije kad se suočite. U narednim danima u Frankfurtu će se održati aktualni, kontroverzni i strastveni razgovori. I neće proći nečuveno. Jer prema ovogodišnjem motu (Translate. Transfer. Transform) Prevedi. Transferiraj. Transformiraj., uvjereni smo da knjižna industrija može pružiti potrebno razumijevanje. Bilo to kroz prijevod književnosti s jednog jezika na drugi, kroz svjetsku solidarnost s kladionicama u egzilu ili kroz međunarodno umrežavanje koje se ovdje odvija.”

Pozivamo i Vas/Tebe draga kolegice, dragi kolega ( a i mi vas čitatelje, op.u.) da svojim sudjelovanjem i na nastupu naše  lokalne hrvatske zajednice HKZ/OMH-Wi doprinesete dijalogu i razumijevanju.

 

 

 

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments