KONCERT U BADENU

Koncert sopranistice Sandre Bagarić i pijanista Darka Domitrovića 28.10.2022.

prilog: Zvonimir  Mitar

Baden/ U petak 28. listopada 2022. u 20 sati, sopranistica Sandra Bagarić i pijanista Darko Domitrović održat će koncert u Badenu (Švicarska), u kapelici Sebastian, na adresi Kirchplatz 11, 5400 Baden.
Izvest će kompozicije Bacha, Albinonija, Schuberta, J. Straussa, Chopina, Kalmana, Tijardovića, Jusića, Webbera, Moricconea…

Cijena ulaznice je 25 FR.

Poziv na koncert uputio je Hrvatski kulturni klub. Koncert je organiziran u suradnji s Franom Vugdelijom i klapom Chorus Croaticus. Koncert je najavio i Helveticro.hr 

Sandra Bagarić (1974.) srednje glazbeno obrazovanje završila je u Sarajevu. Tijekom školovanja nagrađivana je na natjecanjima solo pjevanja i flaute. Diplomirala je 1996. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Lj. Molnar-Talajić. Godine 1995. nagrađena je Rektorovom nagradom. Nastupala je sa Zagrebačkom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom HRT, Zagrebačkim solistima, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Simfonijskim orkestrom Mostar te snimala za HRT. Debitirala je 1994. u kazalištu Komedija glavnom ulogom (Henriette) u opereti F. Albinija Madam Troubadour. Od 1996. angažirana je kao solist u Zagrebačkom gradskom kazalištu Komedija gdje nastupa u predstavama E. Kalmana Grofica Marica (Marica), Kneginja tardasa (Sylva), J. Straussa ml. Šišmiš (Rosalinda, Adela), F. Suppea Boccaccio (Fiametta),F. Lehara Zemlja smiješka (Lisa), I. Tijardovica Mala Floramye (Floramye), J. Straussa ml. Noć u Veneciji (Anina), J.Offenbacha Lijepa Helena (Helena), u mjuziklima Britvica i Kabilja Tko pjeva, zlo ne misli (Ana), Jalta, Jalta (Nina). Gostovala je u SNG u Mariboru u predstavi Pri belem konjičku (Josepha) le u HNK Split u operi Ljubavni napitak (Adina). Koncertno je nastupala u Hrvatskoj, BiH, Makedoniji, Sloveniji, ltaliji, Njemačkoj, Švedskoj, Danskoj i SAD-u (Florida, Puerto Rico, Hawaii). U izdanju Aquarius Recordsa izdala je CD BelCante i CD Adagio. Djeluje i kao voditeljica glazbenih emisija i show-programa na televizijama u Hrvatskoj i BiH. Član je HDGU.

Darko Domitrović (1964.) započinje glazbeno školovanje u MŠ V. Lisinski u klasi prof. B. Zorić. Studij glasovira nastavlja na konzervatoriju P.I. Čajkovski u Moskvi (u klasi prof. H. Mirvis) u razdoblju od 1984. do 1985., te na Hochschule für Musik und darstellende Kunst u Beču (klasa prof. H. Kanna) od 1985. do 1989.

Od 1990. radi kao umjetnički suradnik na Muzičkoj akademiji u Zagrebu na Odsjeku za solo pjevanje. Član je HOS i HDGU. Na natjecanjima bivše države 1978. i 1980. osvojio je 4 prve nagrade te je 1978. laureat međunarodnog pijanistickog natjecanja Citta di Senigallia u ltaliji. Vjesnikovu nagradu za najbolju klavirsku pratnju osvojio je 1989. na Tribini mladih glazbenika Darko Lukić. Nastupao je u Austriji, Njemačkoj, Francuskoj, ltaliji, Švedskoj, Danskoj, Engleskoj, Japanu, Španjolskoj, Finskoj, Rusiji, Poljskoj, SAD-u (Puerto Rico, N.Y., Hawaii, Florida, Ohio), Argentini, Chile-u, Uruguay-u, Sloveniji, Makedoniji i BiH. Snimao je za programe hrvatskih, austrijskih, japanskih i španjolskih radijskih i televizijskih postaja. Koncertira i snima kao pralitelj pjevača i violinista. Sklada djela za glasovir i solo-pjesme. U izdanju Cantusa izdan je CD Sonata od sna te u izdanju Školske knjige CD Pianobook. Autor je glazbe za mjuzikl Byron (M.Gavran-D.Domitrović).

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments