PREDSTAVLJANJE POSEBNOG IZDANJA ČASOPISA “RIJEČ”

Hrvatska kulturna zajednica Wiesbaden na novogodišnjem susretu predstavlja i posebno izdanje časopisa Riječ.

Wiesbaden/Hrvatska kulturna zajednica Wiesbaden organizira novogodišnji susret Zajednice u subotu, 21. siječnja 2023. godine u Dvorani kardinala Kuharića (Hrvatska župa u Wiesbadenu) Holsteinstraße 14a, 65187 Wiesbaden, s početkom u 19:00 sati.

U  pozivu za ovaj skori novogodišnji susret koji je potpisao Ivica Košak, predsjednik Hrvatske kulturne zajednice Wiesbaden, između ostalog stoji:

“Veseli nas da Vam/Ti možemo predstaviti posebno izdanje časopisa Riječ za 2022. godinu, a u kojemu prenosimo tekst iz Monografije hrvatske župe (uz desetak novinskih  članaka o radu naše Zajednice) iz Wiesbadena.

Pozivamo Vas da pored izvješća o radu naše Zajednice predstavite Vaše ideje, prijedloge i projekte za budući rad. Naravno, budite slobodni i iznesite i Vašu ocjenu dosadašnjeg rada.

NAJAVA: Za veljaču ove godine pripremamo predstavljanje časopisa Spiegelungen Nr. 2.22 koji izdaje Društvo za kulturu i povijest Nijemaca u Jugoistočnoj Europi. Fokus broja 2.22 je posvećen predstavljanju arhiva, zbirki i relevantnih digitalizacijskih i istraživačkih projekata u Hrvatskoj: Zbog svoje bogate, često burne povijesti, mnoge regije koje danas čine Republiku Hrvatsku susrele su se s njemačkim jezikom i kulturom. Kao posljedica habsburške vladavine, njemačke okupacije tijekom Drugog svjetskog rata ili utjecaja stanovnika njemačkog govornog područja, njemački, austrijski, njemačko-židovski i njemačko-jezični tragovi mogu se vidjeti i danas u mnogim regijama i gradovima. Primjerak časopisa bit će izložen na susretu 21. siječnja.

Pored naše Riječi i časopisa Spiegelungen Nr. 2.22, na susretu 21. siječnja bit će izložena i djela: Iseljeništvo: vodič kroz fondove i zbirke Hrvatskog arhiva autorice dr. Vlatke Lemić iz Zagreba, Monografija hrvatske župe u Wiesbadenu koju je uredila sr. Gordana Davidović. Kao vrstu kulturnog sjećanja predstavljamo knjigom; Mala povijest njemačke književnosti / Kleine Geschichte der deutschen Literatur – prof. dr. Viktora Žmegaća i dr.

Srdačno ste pozvani da Vašim/Tvojim prisustvom uzveličate naš susret, stoji u pozivu za novogodišnji susret Hrvatske kulturne zajednice Wiesbaden 21. siječnja 2023. godine.

 

5 1 vote
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments