IZVOR ŽIVOTA IZ SPLITA

prilog: Ankica i Ante Karačić

Iserlohn/ Sve više likovnih radova stiže nam na ovogodišnji Međunarodni likovni natječaj na temu DRVO / mudrost – znanje – križ – stablo. Uz likovne radove obično stižu i pisma učitelja, mentora ili i samih učenika osnovnih škola koje sudjeluju i šalju dječje radove.

Jedno takvo, prekrasno pismo stiglo nam je iz Splita. Evo, pročitajte i sami što nam pišu učenici splitske osnovne škole Bol:

“Poštovani, mi smo učenici 4.B razreda Osnovne škole Bol, Split i već treću godinu se vrlo rado prijavljujemo na Vaš natječaj. Ove godine šaljemo sliku učenice Marije Žužul koja je naslikala drvo hrvatske baštine i šaljemo Vam fotografiju grupnog rada učenika. Slike koje vidite na fotografiji su napravljene od naplavina koje je more izbacilo na splitske plaže, a mi smo ih sakupljali. Zajedno smo izradili slike, a nakon toga ih prodavali na školskoj izložbi. Prikupljeni novac smo donirali za potrebite u našoj župi. Tako je drvo je zaista postalo izvor života.”

Bravo za Mariju Žužul – divan je rad, za cijeli 4 B – prekrasno pismo, kao i za mentoricu, učiteljicu Danijelu Maurac –  sjajni učenici! Bravo!

 

 

4.4 5 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments