KLAVIRSKA VEČER MARINA LIMIĆA

Pijanist Marin Limić održat će klavirsku večer u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Berlinu

Berlin/ U Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Berlinu će u srijedu, 18.01.2023. godine s početkom u 18 sati biti klavirska večer pijanista Marina Limića.

Na programu je klavirska suita Roberta Schumanna Carnaval op. 9 uz djela hrvatskih skladatelja Borisa Papandopula, Miroslava Miletića i samog pijanista Limića.

Marin Limić, pijanist, osnovno i srednje glazbeno školovanje završio je u splitskoj Glazbenoj školi Josipa Hatzea, u razredu pedagoga i koncertne pijanistice Jadranke Garin. U razdoblju od 1997. do 2003. na državnim i međunarodnim natjecanjima višestruko je nagrađivan prvim i drugim nagradama.

Od 2003. student je Muzičke akademije u Zagrebu u klasi prof. Đorđa Stanettija i Lovre Pogorelića, da bi na poziv Arba Valdme, uglednog pedagoga ruske pijanističke škole, otišao u Köln i tamo početkom 2010. diplomirao u njegovoj klasi na „HochschulefuerMusik” u Kölnu. Limić se istodobno usavršava na seminarima vrsnih pedagoga: C. Stanczyk, Krpan, Baranyay, Gililov,Dalibaltayan…

Limićev repertoar uključuje djela baroknih majstora Bacha i Scarlattija preko Haydna, Mozarta, Beethovena, posebno Chopina i Liszta, zatim Debussyja, Ravela, Prokofjeva, Berga te hrvatskih skladatelja. U svom opusu ima i vlastitih skladbi koje izvode i drugi pijanisti.

Održao je brojne solističke koncerte, a nastupao je i uz pratnju orkestara.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments