PIŠIMO GLAGOLJICOM

Uoči Dana hrvatske glagoljice i glagoljaštva – 22. veljače, objavljena je knjiga “Pišimo glagoljicom i učimo o hrvatskoj kulturnoj baštini”.

prilog: Renata Burai

Pišimo glagoljicom i učimo o hrvatskoj kulturnoj baštini” je projekt doc. dr. sc. Renate Burai realiziran uz potporu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

U sklopu projekta u siječnju 2023. godine izdana je knjiga pod naslovom Pišimo glagoljicom i učimo o hrvatskoj kulturnoj baštini autora: Renate Burai, Rone Bušljeta Kardum i Roberta Šimraka.

Knjiga Pišimo glagoljicom i učimo o hrvatskoj kulturnoj baštini spoj je umjetnosti, hrvatske kulture, njegovanja hrvatskog nacionalnog identiteta i poučavanja. Uz predgovor čitateljima knjiga daje kratki uvod i pregled o nastajanju glagoljice te prikazuje 28 slova uglate hrvatske glagoljice.

Slova uglate glagoljice umjetnički je osmislio i oblikovao prof. dr. art. Robert Šimrak. Svako glagoljsko slovo povezano je s određenim hrvatskih kulturnim dobrom koje počinje s prezentiranim slovom. U knjizi se prikazuje i način pisanja svakoga slova, a za vježbu pisanja nalaze se dva primjerka slova po kojima se može pisati te prostor za samostalne vježbe pisanja.

Na kraju knjige nalaze se prazne stranice namijenjene pisanju uglatom glagoljicom. Knjiga je prije svega zamišljena kao pomoćno nastavno sredstvo u izvannastavnoj aktivnosti učenja pisanja glagoljice. Uz to, ona je i sredstvo njegovanja hrvatske kulturne baštine i umjetnosti. Knjiga

Pišimo glagoljicom i učimo o hrvatskoj kulturnoj baštini ima 84 stranice s tvrdim ukoričenjem, formata 210×297 mm. Godina izdavanja 2023. Cijena: 21 euro.

Više informacija OVDJE.

2 1 vote
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments