BERLINSKA TIHA NOĆ

tekst i foto: Sonja Breljak
Berlin/ Crkva svetog Sebastiana je na Badnju večer primila mnoštvo vjernika na dvjema misama na hrvatskom jeziku, onoj dječjoj polnočki u 18 sati koja je uobičajeno više posjećena, i onoj u 23 sata.  Dječja polnočka je započela pjesmom “Tiha noć” u izvedbi operne pjevačice Evelin Novak, koja inače ima stalni angažman u berlinskoj Državnoj operi. Propovijed o malom betlehemskom svjetlu, uz dijete netom rođeno u malenoj štalici te spušteno u jaslice, svjetlu koje i više od  dvije tisuće godina kasnije, ima trajnu vrijednost i ne zaboravlja se, održao je fra Petar Čirko, župnik i voditelj HKM Berlin.

Zbor mladih pod ravnanjem Suzane Smolković i uz organizaciju Anice Krstanović, glazbom je sve uljepšao u upotpunio. Na kraju su okupljenom puku, prelijepe čestitke uputile dvije djevojčice, Iva i Anđela.

Brojni su potom, po završetku misnog slavlja, pohitali kupiti prvi nosač zvuka,  CD grupe mladih djevojaka, naziva Duedeni, kupiti novi crkveni kalendar, čestitati bližnjima i poznatima Badnjak te u društvu rodbine i prijatelja dočekati i provesti Božić. Misna slavlja su prvog i drugog dana Božića kao  nedjeljom, dakle u sve tri crkve, na Spandau, Weddingu i Kreuzbergu.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments