EH, PRISKOČITI U POMOĆ

PUT ISTINE
piše: Dražen Radman

Moj prijatelj ima 43 godine. Prošli tjedan je, vozeći motor, imao nezgodu. Čovjek u automobilu mu je nepropisno prepriječio put pa je došlo do naglog kočenja. Srećom, brzina nije bila prevelika pa je pad s motora prošao tek s lakšom ozljedom ramena.
Sve to ne bi bilo isuviše bitno za novinsku ili kakvu drugu vijest, da se na tom mjestu još nešto nije zbilo.
Naime, čovjek u automobilu, nakon što je skrivio ovu nesreću, nije izašao iz svog vozila, kako bi pomogao mom prijatelju koji je ležao na asfaltu i koji je nekoliko trenutaka bio ukliješten pod motorom.
Čovjek je, dakle, ostao sjediti u automobilu iza zatvorenih vrata …i iza podignutih stakala … nijemo promatrajući ”nastali problem”.
Ovaj prizor promatrali su i deseci drugih građana u neposrednoj blizini, od kojih, također, nitko nije priskočio u pomoć čovjeku koji je ležao na asfaltu.
Dakle, ništa novo među nama ljudima. Činjenica i dalje glasi: Daleko je veći broj onih koji se neće pomaknuti u sličnim situacijama, nego onih koji će priskočiti u pomoć.
Toliko se bunimo na ”one gore” koji su nas razočarali svojim nemoralom i bešćutnošću, a ne shvaćamo da smo ih, na neki način, i mi sami iznjedrili –svojim vlastitim bešćutnim srcima, koja tako često i sebično gledaju na sebe, svog jedinog sebe.
Zato će se srca, jednom, mnogima sasvim smrznuti, ako se prije toga nešto dramatično u njima ne dogodi… Ako se ne budu dali otopiti nečim toplim – dobrotom Božjom! Suncem odozgor!

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
12 years ago

Postovani herry nismo bas svi takovi Previse ima onih gluhih uha koji se ponasaju,gluho i slijepo pod moto,bolje je nista vidjeti, nista ne cuti, nista ne znati,a sve manje ima onih koraznih heroja koji se za drugoga zrtvoju. Zasto je to tako a ima ih kako u Hrvatskoj tako i diljem Evrope i svjeta.Razlicito od zemlje do zemlje no u Hrvatskoj kako stoji korazna situacija momentalno,ne daj Boze moglo bi se nekome da i dogodi,da ga netko na putu ili na alsvaltu i drugi put pregazi dokle ga netko spazi ili mozda hoce da vidi te skoci u pomoc. Zasto… Read more »

harry
12 years ago

Nekima ni božja dobrota ni svo sunce ovoga svijeta neće pomoći da se otople. Postali smo narod bez osjećaja dobrote, ljudskosti i samilosti, moralno otupljeni i racionalno nezreli, i kao “dobri krščani” prizivamo Boga u pomoć .. koje li ironije…