NOVI RADOVI U NOVOJ GODINI

Stižu novi likovni radovi na temu “Očuvanje i zaštita mora i voda”.

Dora Pintar – “More i zalazak sunca”

Iserlohn/ Našim umjetnicima iz Iserlohna, Ankici i Anti Karačić, organizatorima tradicionalnog međunarodnog likovnog natječaja za hrvatske osnovnoškolce, i dalje stižu novi likovni radovi na temu: “OČUVANJE I ZAŠTITA MORA I VODA”.

Međunarodni likovni natječaj Iserlohn-Essen-Zagreb 2024. na temu “Očuvanje i zaštita mora i voda” raspisan je “s ciljem osvještavanja šire društvene zajednice o utjecaju klimatskih promjena u kombinaciji s drugim pogubnim ljudskim aktivnostima na Jadransko more i vode općenito, a u kontekstu UN-ovog desetljeća oceanske znanosti za održivi razvoj 2021. – 2030. (oceansko desetljeće), te EU misije “Restore our Ocean and Waters” („Obnovimo naše oceane i vode”) koja ima za cilj zaštititi i obnoviti zdravlje naših oceana i voda kroz različite aktivnosti (istraživanje i inovacije, angažman građana i opismenjavanja na temu oceana)”.

Katja Širić – “More”

Novi radovi stigli su ovih dana iz OŠ Višnjevac kod Osijeka. Naime, mentorica Vesna Klir poslala je radove učenika: Dore Pintar, 6a (“More i zalazak sunca”), Katje Širić, 4a (“More”) i Filipa Ištuka, 6b (“Ekologija”).

Natječaj je otvoren do kraja veljače te se očekuje još radova škola i djece iz Hrvatske i iseljeništva. Nagrađuju se radovi u kategoriji od 1. do 4. i od 5. do 8. razreda osnovne škole.

Filip Ištuk – “Ekologija”

Proglašenje nagrađenih likovnih radova bit će u Gradskoj galeriji Iserlohn do kraja ožujka 2024. godine, i na Institutu Ruđer Bošković u Zagrebu do kraja travnja 2024. godine.

Izložba učeničkih radova održat će se u Njemačkoj i Hrvatskoj pod pokroviteljstvom Instituta Ruđer Bošković, Zavoda za istraživanje mora i okoliša, Zagreb, a u suradnji s internetskim portalom Hrvatski Glas Berlin, Maticom hrvatskom za Ruhrsko područje i Hrvatskom maticom iseljenika.

 

 

 

 

 

5 1 vote
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments