IN MEMORIAM

Vlado Kopić (24.09.1940. – 14.01.2024.)

Posljednji oproštaj, pokop, odnosno polaganje urne pokojnog Vlade Kopića bit će u petak, 23. veljače 2024. godine u 12, sati, na groblju u Marienfelde (Ev. Friedhof Marienfelde), na adresi: Marienfelder Allee 127, 12277 Berlin.

Berlin/ U obiteljskom domu, u berlinskoj četvrti Marienfelde, u noćnim satima netom prošle nedjelje, 14. siječnja 2024. godine, nakon duge i teške bolesti, u 84. godini života, preminuo je Vlado Kopić.

Posljednji oproštaj, pokop, odnosno polaganje urne pokojnog Vlade Kopića bit će u petak, 23. veljače 2024. godine u 12, sati, na groblju u Marienfelde (Ev. Friedhof Marienfelde), na adresi: Marienfelder Allee 127, 12277 Berlin.

Vladimir Vlado Kopić je rođen 24.09. 1940. godine, Slavonac, po struci električar, umirovljenik, na putevima iseljeništva od 1968. godine, suprug Elizabete Kopić, rođene Petvajdić, otac Dragana, Natalie i Zlatka, djed Lisann i pradjed malene Finje. Iznimno vrijedan i cijenjen čovjek. Ostat će u sjećanju svima koji su ga upoznali.

U braku sa suprugom Elizabetom Kopić, Vlado je bio od 14. ožujka 1962. godine. A, prema jednom od sjećanja supruge Elizabete, inače dugogodišnje dopredsjednice Zavičajnog kluba Brođani Berlin e.V., zabilježenog u povodu njihove svojevremene proslave Zlatnog jubileja – 50. obljetnice braka, krenuli su njih dvoje zajedno i u prvi razred slavonskobrodske osnovne škole, u drugom razredu im se putovi razdvojiše a kasnije ih opet spojiše djevojački i momački dani. I ostaše tako, brakom spojeni sve do posljednjeg Vladinog ovozemaljskog životnog dana. Što Bog spoji… spojit će i u vječnosti, među zvijezdama.

Vlado Kopić je svojevremeno bio niz godina predsjednik vrlo uspješnog Bowling kluba Croatia, prvog hrvatskog kluba osnovanog u Berlinu prije više decenija. I naravno, bio je i vrijedni član Zavičajnog kluba Brođani Berlin e.V., uvijek aktivan i nazočan na svim humanitarnim zabavama i akcijama koje su organizirali “Brođani” s ciljem pomoći siromašnima i bolesnima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Za svoj humanitarni rad, Zavičajni klub Brođani je dobio Nagradu Grada Slavonskog Broda. A u niti koja je pomagala tkati to lijepo humanitarno i ljudsko tkanje što su ga godinama tkali berlinski Brođani, utkan je i trud i značajan dio života pokojnog Vlade Kopića.

Posljednje godine, dok bolest nije prevladala, Vlado Kopić je zajedno sa suprugom Elizabetom, zime i proljeća provodio u kući u Slavonskom Brodu, gdje su u toplini doma, okruženi poznatim, prirodom i ljudima, Savom i Slavonijom, pomalo razmišljali i o važnim iseljeničkim pitanjima: KUDA  i KADA?

Eto, uznapredovala bolest i odlazak prekinuli su te iseljeničke dvojbe i snove o povratku.

U nebeskom prostranstvu, to je jedna sjajna zvijezda više a u našem zemaljskom bivanju velika praznina – jedan iznimo dobar čovjek manje.

Na nebo poveli ga anđeli. Svjetlost vječna neka mu svijetli. Počivao u miru Božjem.

U moje osobno ime, u ime uredništva i suradnika Hrvatskoga glasa Berlin, izražavam/o poštovanje i toplu i iskrenu sućut obitelji pokojnika, svima koji žaluju.

tekst napisala: Sonja Breljak

 

 

 

 

5 2 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments